Jurnalistul Cornel Ivanciuc, seful Departamentului de Investigatii de la „Academia Catavencu, l-a denuntat pe seful statului, Traian Basescu, ca santajist, declarand la Antena 3, ca presedintele s-a comportat ca un securist cand i-a transmis ca "o sa-i ia gatul" si a incercat sa-l santajeje cu propriul dosar de la CNSAS.

In emisiunea “Puterea din umbra”, moderata de Radu Tudor, Ivanciuc a povestit in ce a constat colaborarea sa cu Securitatea , fapt recunoscut inca din 1995, si recent, intr-un interviu in Cotidianul.

Ivanciuc a declarat ca Traian Basescu l-a amenintat prin intermediari, prin Liviu Mihaiu de la AC, dorind sa se razbune pentru un articol aparut in Academia Catavencu, in care seful de la Investigatii a demonstrat ca Ioana Basescu, fiica cea mare a sefului statului, a fost angajata ca jurist de contrabandisti arabi implicati in afacerea Tigareta 1.

Ivanciuc l-a acuzat pe seful statului ca se afla in spatele manipularii dosarului sau de la CNSAS, dosar care a ajuns direct pe masa directorului Onisoru, pregatit pentru a fi publicat in presa.

Referindu-se la initiativa jurnalistului Victor Roncea , "Voci curate", prin care se doreste verificarea conducerii presei din Romania, Ivanciuc gaseste gestul salutar si perfect legal, dar alimentat de cineva. "Se vrea ca presa sa devina paratrasnetul impotriva trecutului si ca alte nume sa fie abandonate sau lasate in planuri secundare."

Incercarea de santaj trebuie sanctionata, spune Ivanciuc, iar presa nu trebuie sa permita sa fie santajata. "Cazul meu este un avertisment public si pentru alti jurnalisti. Sunt sigur ca presa il va trata de acum incolo asa cum merita pe Traian Basescu si va fi pusa in garda dupa cazul meu”.

Ivanciuc a avansat si ipoteza ca va renunta la jurnalism si ar putea emigra in America de Sud, fiind asigurat financiar din vanzarea actiunilor de la Academia Catavencu.