Spania

Barcelona a incheiat la egalitate cu La Coruna (1-1), o disputa cu o incarcatura emotionala aparte - capitanul Puyol nu a participat la joc, din cauza decesului tragic al tatalui sa (strivit de un excavator).

Puyol a parasit echipa chiar in ziua partidei si a lasat banderola de capitan lui Ronaldinho. Brazilianul a deschis scorul in minutul 40, din penalty, apoi a ridicat ochii spre cer si a aratat banderola de capitan, semn al dedicatiei pentru Puyol.

La Coruna a egalat in minutul 78.

Cantonamentul catalan a tradat o nervozitate excesiva de-a lungul saptaminii - dupa 2-2 cu Chelsea (UEFA Champions League), rezultat care tine in dubiu soarta calificarii, antrenorul Rijkaard a rabufnit la un antrenament - el a cerut fotbalistilor sa alerge mai multe ture de teren decit ii era obiceiul, episod care a fost interpretat ca un tratament rezervat copiiilor, nu unor vedete de talia Barcei.

Franta

Simbata, campionatul francez a vazut minunea: "capcaunul" Lyon a fost doborit de Rennes, 0-1. Conducatorul Juninho a fost eliminat (78), iar echipa a confirmat rateurile observate la partida cu Dinamo Kiev (Champions League), pe care a cistigat-o mai greu decit asteptarile generale.

Infringerea de simbata pune capat unei serii de 17 jocuri fara esec, dintre care 14 victorii consecutive.

"Se poate spune ca nu mai suntem invincibili sau intangibili. Adica puteti scrie contrariul a ceea ce sustineati acum citeva zile!"

Gerard Houllier, antrenor Lyon

Esec si pentru administratia lui OL: l-au pierdut pe Drogba - atacantul ivorian si-a prelungit contractul cu Chelsea pentru inca patru ani. Didier Drogba a semnat noua intelegere a doua zi dupa ce ii adusese lui Jose Mourinho un punct esential pe terenul marelui inamic, Barcelona.