Compania Romstal Leasing a finantat in primele zece luni ale anului 2006, 3.800 de contracte de leasing in valoare de 114,5 milioane de euro, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al societatii.

„In primele zece luni ale acestui an am reusit sa ne depasim propriile obiective stabilite pentru intregul an, pentru care prevedeam ca valoarea totala a contractelor incheiate va ajunge la 90 milioane de euro, dar in acelasi timp sa trecem un prag important: contracte in valoare de peste 100 milioane de euro”, a declarat Ionut Chirila, director de marketing Romstal Leasing.

In portofoliul companiei autoturismele detin o cota de 42,8%, autoutilitarele 16,1%, autocomercialele 27,3%, motocicletele 2,4%, echipamentele 6,1%, iar leasingul imobiliar 5,3%.

„In primele sase luni ale acestui an, sectorul imobiliar a inregistrat o crestere, la nivelul pietei totale de leasing, reprezentand 4% din total, fata de 2% anul trecut. Consideram ca pana la sfarsitul acestui an leasingul imobiliar va reprezenta 5% din totalul pietei de leasing” a adaugat Ionut Chirila, director de marketing Romstal Leasing.

In ceea ce priveste evolutia pietei de leasing pentru urmatoarea perioada, reprezentantii companiei estimeaza un ritm de crestere anual de 15-20%, care va permite pietei de leasing sa ajunga la 3,3 miliarde de euro in anul urmator.

Compania are o experienta de peste opt ani pe piata romaneasca, detine o cota de piata de 3,8% si are o retea de 20 de birouri teritoriale. Potrivit Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania compania ocupa locul cinci in topul societatilor de leasing.

Romstal Leasing a inregistrat, in primele noua luni ale anului, o cifra de afaceri de 12,6 milioane de euro si un profit net de 2,42 milioane de euro.