Reprezentantii Rompetrol Rafinare au semnat, luni, un contract de consultanta cu Solomon Associates care prevede maximizarea performantelor rafinariei Petromidia si a profitului operational al acesteia.

Scopul companiei care administreaza rafinaria Petromidia, este sa se claseze, in urmatorii trei ani, intre primele 25 de rafinarii din Europa, ca nivel de profitabilitate, potrivit directorului general al Rompetrol Rafinare, Cosmin Cocean.

In acest moment, Petromidia se afla intre primele 75 de rafinarii din zona Europei, a bazinului Mediteraneean si Orientului Mijlociu, dintr-un total de aproximativ 180 de rafinarii.

Contractul cu HSB Solomon Associates LLC prevede maximizarea performantelor rafinariei si a profitului operational al acesteia prin identificarea, in urmatoarele 6-9 luni, a deficientelor de functionare.

“Serviciile noastre se vor concentra pe identificarea elementelor care nu functioneaza la un nivel optim si pe remedierea lor. Aceasta activitate se va intinde pe o perioada de 6-9 luni, iar dupa analiza se vor elabora planuri de redresare.

Tinand cont de marimea Rafinariei Petromidia, beneficiile pot fi de 10-15 milioane de dolari”, a declarat Greg Barats, director general al Solomon Associates.

Parteneriatul se va axa pe opt zone ale rafinariei Petromidia - energie, optimizare si planificare, pierderile de hidrocarburi, calitatea produselor, eficienta organizationala, mentenanta si siguranta, practici de management pentru unitatile de procesare si control avansat al proceselor.

Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a grupului Rompetrol, a raportat in primele noua luni ale anului pierderi de aproape sase miloane de dolari.

In aceeasi perioada, cifra de afaceri consolidata a companiei a fost de aproape doua miliarde de dolari, cu 15% mai mare decat in perioada ianuarie - septembrie 2005, iar profitul operational a fost de 95 milioane de dolari, cu 56 milioane de dolari mai putin decat in perioada similara a anului trecut.

HSB Solomon Associates LLC este o companie membra a American International Group si ofera servicii industriei globale de rafinare si petrochimie de mai bine de 25 de ani. Compania realizeaza in prezent branchmarketing pentru 80% din capacitatile mondiale de rafinare si pentru 70% din cele de productie petrochimica.