Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a cerut Partidului Democrat sa isi precizeze pozitia fata de platforma lansata de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica privind relansarea PNL. "Ar fi normal sa isi precizeze pozitia pentru ca orice ambiguitate va crea neincredere sporita intre noi", a spus Tariceanu, la finalul sedintei de luni a Comitetului Executiv al PNL.

Liderul PNL a precizat ca pana in prezent nu exista lideri de filiale liberale care sa acorde sprijin "platformei anti-PNL a lui Stolojan". In opinia lui Tariceanu, obiectivul lui Theodor Stolojan si al lui Valeriu Stoica este afectarea PNL la nivel organizatoric.

"Exista persoane pentru care domnul Stolojan reprezinta ceva. Constatand din sondaje ca domnul Stolojan are mai multa audienta in afara PNL-ului decat in PNL, e un lucru care trebuie sa-i puna pe ganduri pe foarte multi", a opinat Tariceanu.

Presedintele PNL a mai spus ca ramane de vazut ce se va intampla cu platforma si daca se va transforma intr-un partid politic pentru ca "deocamdata nici domnul Stoica nu stie ce vrea". Declaratiile lui Tariceanu au fost transmise in direct de televiziunile romanesti de stiri.

Stolojan si Stoica au prezentat, sambata, la Iasi, platforma de relansare a PNL si de unificare a fortelor de centru-dreapta. Cei doi au anuntat ca urmaresc transformarea platformei intr-un partid politic care sa fie apropiat de PD.