Lantul hotelier canadian Four Seasons a primit luni o oferta de preluare in valoare de 3,7 miliarde de dolari din partea unui grup format din compania Kingdom Hotels International a printului saudit Alwaleed bin Talal, fondul de investitii Cascade Investment care ii apartine lui Bill Gates si holdingul Triples al fondatorului hotelurilor Four Seasons, Isadore Sharp, potrivit Reuters.

Conform Four Seasons Hotels, oferta este cu 28,4% mai mare decat nivelul la care au fost cotate titlurile companiei la finele sedintei bursiere de vineri, 3 noiembrie.

Isadore Sharp, in varsta de 75 de ani, care este si presedintele si directorul general al grupului hotelier, a declarat ca printr-o eventuala preluare se va schimba doar patronatul, nu si strategia sau managementul companiei.

In cazul finalizarii tranzactiei, Triples, holdingul controlat de familia lui Isadore Sharp, va prelua circa 10% din capitalul lantului hotelier, restul actiunilor urmand sa fie impartita, in mod egal, intre Kingdom Hotels International si Cascade Investment.

Sharp va detine in continuare functiile de presedinte si director general al Four Seasons, iar sediul grupului va ramane la Toronto.

Conducerea Four Seasons Hotels a format un comitet special, alcatuit din directori independenti, care va analiza oferta de preluare.