Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza, miercuri 8 noiembrie 2006, o emisiune de obligatiuni denominate in lei (RON) pe piata interna de capital. Potrivit comunicatului bancii, oferta va fi de minim 2.000.000 obligatiuni, cu posibilitatea suplimentarii volumului emisiunii pana la 5.750.000.

Obligatiunile, cu maturitate de trei ani, au o dobanda de 7,25% pe an, platibila semestrial, iar pretul de vanzare este egal cu valoarea nominala a titlului (100 RON/obligatiune).

Perioada de subscriere este cuprinsa intre 08.11.2006 si 21.11.2006. Emisiunea este intermediata de catre BCR Securities, grupul de distributie fiind format din BCR Securities si Banca Comerciala Romana (BCR).

Obligatiunile pot fi subscrise prin intermediul a 190 unitati teritoriale ale BCR, prin intermediul BCR Securities si prin intermediul oricarui alt participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (intermediar care presteaza servicii de investitii financiare in Romania, inscris in registrul public tinut de CNVM si in registrul participantilor tinut de Bursa de Valori

Bucuresti). Subscrierea obligatiunilor se va realiza prin intermediul sistemului Bursei de Valori Bucuresti (BVB), metoda de alocare fiind «primul venit - primul servit ».

Ratingul atribuit acestei emisiuni de obligatiuni este A- (Fitch) si BBB- (Standard&Poor’s).

Fondurile astfel obtinute vor fi folosite pentru finantarea curenta a activitatii bancii.

Documentele aferente acestei emisiuni de obligatiuni sunt disponibile (atat in limba romana cat si in limba engleza) pe site-ul BCR (www.bcr.ro).

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut acordul de principiu al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru ca obligatiunile sa fie listate si tranzactionate pe aceasta piata.