Florentin Scaletchi va fi cercetat in continuare in stare de arest, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, recursul formulat de acesta. Decizia este definitiva, nemaiputand fi atacata. Liderul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi, si-a sustinut, ieri, cauza in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, cu lacrimi in ochi.

Ridicat de procurorii DNA in urma unei sesizari referitoare la primirea unei sume importante de bani drept mita, Scaletchi a declarat ca dosarul "i se trage de la Basescu". Totodata, liderul OADO a mai afirmat ca numele sau se afla printre propunerile la functia de sef al Serviciului Roman de Informatii.

In plus, Scaletchi a gasit si un posibil motiv pentru care s-ar fi ales cu dosar penal: comparandu-se cu Mona Musca si cu Varujan Vosganian, el a sustinut ca, in cazul sau, pentru ca nu a avut un dosar la Securitate, i s-a fabricat unul penal. El a contestat si calitatea procurorului de sedinta. "Cand va ajunge sa aiba performantele mele si CV-ul meu, atunci sa vorbim", a afirmat Scaletchi.

Scaletchi a mai spus ca functia de presedinte al OADO va fi preluata de Gelu Voican Voiculescu.

Integral in Gandul