In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, coordonatul asociatiei Civic Media, Victor Roncea, a declarat ca a depus marti o plangere penala impotriva Monei Musca pentru “fals in acte publice in repetate randuri care se constituie si intr-un grav abuz savarsit contra interesului public.”

“Cred ca Mona Musca este o mostra lugubra de mentalitate de tip Elena Ceausescu, daca va mai aduceti aminte de imaginile acelea de la proces cand striga “Dovada! Dovada!”.

Iata ca dovada i-a fost oferita! Dar cand? Dupa ce ea a mintit in repetate randuri atat in acte publice in declaratia sa de necolaborare cu Securitatea data la intrarea in Parlament atat in 2000 cat si in 2004, dar si in emisiuni publice”, a spus el.

Victor Roncea a afirmat ca, in paralel cu plangerea penala, Civic Media a facut si o sesizare catre biroul permanent al Camerei Deputatilor pentru a se constata nulitatea mandatului de parlamentar al Monei Musca si a se trece la retragerea prerogativelor care decurg din aceasta functie.

“Eu cred ca ar fi moral din partea doamnei Musca sa se retraga din parlament pentru ca oricum va fi supus cazul sau in biroul permanent pentru ca a facut fals in acte publice si descalifica imaginea parlamentarului roman”, a mai adaugat acesta.

“Autoritatile au inceput investigatiile in cazul Sorin Antohi”

In cadrul aceleiasi emisiuni, Victor Roncea a mai adaugat ca asociatia Civic Media a depus o plangere penala si in cazul Sorin Antohi precum si impotriva acoperirii acestuia de catre fostii membri ai CNSAS, “in special de catre Horia Roman Patapievici care a si recunoscut acest lucru, ca si Andrei Plesu si Mircea Dinescu.”

Coordonatorul Civic Media a afirmat ca tocmai a primit confirmarea de la procuratura in care se precizeaza ca aceasta plangere penala este in lucru si ca autoritatile au inceput investigatiile.