Fostul lider PSD, Adrian Nastase, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca, daca actuala conducere a partidului vrea sa-i retraga sprijinul politic, ar trebui sa-si asume responsabilitatea si sa spuna in mod direct acest lucru.

Reactia vine dupa ce, in urma cu doua zile, organizatia PSD sector 1 l-a sanctionat pe deputatul social-democrat cu avertisment pentru "denigrarea colegilor de partid”.

In acest sens, Nastase a subliniat ca nimeni nu va putea sa-i cenzureze dreptul la opinie: "Cred ca mi-am castigat acest drept, prin ceea ce am facut pentru acest partid".

El a mai afirmat ca, daca vreodata s-ar pune problema ca PSD sa-i retraga sprijinul politic, sa faca acest lucru direct prin presedinte, vicepresedinti, membri ai conducerii si nu prin alte formule:

"In cazul in care conducerea partidului va decide sa imi retraga sprijinul s-o faca direct Geoana, Mitrea, vicepresedintii, Ioan Rus, cei pe care in 2000 si in 2001 i-am adus eu in partid", a completat Nastase.

El a mai mentionat ca stie foarte bine ce inseamna disciplina de partid, dar si cum se fac “anumite smecherii".

Pe de alta parte, Mircea Geoana i-a cerut liderului filialei Bucuresti, Sorin Oprescu sa reanalizeze sanctiunea data de organizatia sectorului 1, dar l-a atentionat pe fostul premier ca PSD are lucruri mai bune de facut decat sa panseze rani si orgolii.

“Senzatia mea e ca exista o anumita disperare in gesturile sale. Am senzatia ca propriul ego il orbeste in ceea ce face. Daca tine la partidul acesta, trebuie sa inteleaga ca e nevoie de alta atitudine. Sa nu-si mai ridice propriile nefericiri in fata presei, iar acest demers cu demisia e absolut jenant”, a declarat Mircea Geoana, dupa sedinta Biroului Permanent National.

Desi Geoana nu a dorit sa se pronunte asupra sanctiunii, el a precizat ca declaratiile critice ale lui Nastase "vor cantari in decizia celor de la Bucuresti".

Declinul lui Adrian Nastase a inceput in luna martie a acestui an, cand a demisionat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, in urma scandalului provocat de mostenirea "matusii Tamara". Tot atunci a demisionat si din functia de presedinte executiv al PSD, declarand ca se simte victima unui mecanism, pus in miscare de "papusari" si "pioni".

Decizia de a renunta la functii a venit in urma votului de blam pe care i l-au dat presedintii filialelor judetene ale PSD.