• Cartea de capatai a hedonismului
  Arta linistii si a placerii, Michael Flocker

  colectia Practic
  traducere din engleza de Dana Ligia Ilin

  Ziua e prea scurta ca sa mai ai timp si de tine? Viata ta a devenit o agenda, un check list, un sir de "trebuie sa fac, sa nu uit, sa..."? Rutina e prea mare si nimic nu te mai bucura? Te simti obosit, stresat, hartuit? Daca ai raspuns macar o data "da", fa-ti un bine si citeste aceasta carte.

  O carte despre cum sa-ti traiesti viata cu varf si indesat si care te va ajuta sa descoperi ori sa redescoperi gustul placerilor.
  Iata cateva dintre citatele care condimenteaza textul: "Placerea este inceputul si sfarsitul unei vieti fericite." (Epicur); "Imi plac porcii. Cainii se uita la noi cu respect, pisicile, cu dispret. Porcii ne trateaza de la egal la egal. (W. Churchill); "Berea este dovada ca Dumnezeu ne iubeste si vrea sa fim fericiti." (B. Franklin). • Macii batranetii. Sade la ospiciu, de Anne Parlange, Vincent Lestrehan
  colectia Cartea de pe noptiera
  traducere din franceza de Sabina Chisinevski

  La 27 aprilie 1803, ministrul Politiei, Fouche, il trimite pe Donatien Alphonse Francois de Sade la ospiciul din Charenton. Cel care fusese cunoscut ca marchizul de Sade, devenit, dupa moartea tatalui sau, conte, are aproape 63 de ani. Ramane la Charenton pana la sfarsitul vietii. E melancolic, sfidator, disperat, orgolios. Scrie cu mare lacomie.

  Memoriile lui sunt o confesiune si un strigat: adevarul despre cel pe care lumea il considera un monstru.


 • Sexul si spaima, de Pascal Quignard
  traducere din franceza de Nicolae Iliescu

  "Cuvantul phallus nu exista. Romanii numeau fascinus ceea ce grecii numeau phallos. In lumea oamenilor, ca si in regnul animal, fascinatia il constrange pe cel ce priveste sa nu-si mai desprinda privirea. Este imobilizat, lasat fara vointa, inspaimantat. De ce am scris, ani in sir, aceasta carte? Pentru a infrunta misterul: placerea este puritana.

  Placerea smulge vederea din ceea ce dorinta doar a inceput sa dezvaluie." (Pascal Quignard) • Viata de toate zilele in Grecia secolului lui Pericle, de Robert Flacelliere
  colectia Istorie
  editia a II-a
  traducere din franceza de Liana Lupasa

  Pornind de la literatura greaca si de la datele istorice si arheologice privitoare la lumea elena, autorul realizeaza o fresca extrem de vie a Greciei din secolul al V-lea i.C.: viata la oras si la tara, casatoria si familia, viata femeilor si copiilor in gineceu, educatia si practicarea sportului, munca si meseriile, viata religioasa si teatrul, justitia si razboiul.

  Editia de fata (aparuta la 3 decenii de la prima editie in limba romana) a fost completata prin introducerea tuturor pasajelor eliminate de pudibonderia cenzurii comuniste. • Hinduism si buddhism, de Ananda Coomaraswamy
  colectia Intelepciune si credinta
  traducere din engleza de Irina Marin si Anca Manolescu, cuvant inainte de Kapila Vatsyayan, prefata de Robert A. Strom, introducere de Anca Manolescu, controlul stiintific al traducerii de Radu Berceau

  Vreti sa cunoasteti felul in care, prin mit, India isi rosteste temele metafizice si calea spirituala, acele lucruri esentiale, ultime de care orice om are nevoie? Cititi atunci aceasta carte.

  Eruditia ei este cu mult intrecuta de zborul sensului si al asocierilor tematice, de pasiunea "jocului cu Dumnezeu", de nivelul concordantelor intre gandirea vedantina, cea buddhista si cea a lui Platon, Eckhart ori Dante.