Bernd Pischetsrieder, directorul executiv al Volkswagen, va demisiona la finele acestui an, iar conducerea grupului va fi preluata de directorul executiv al diviziei de automobile de lux Audi, Martin Winterkorn, transmite Reuters.

Cel mai mare producator de automobile din Europa nu a motivat decizia directorului sau executiv, care vine la doar sase luni dupa ce membrii consiliului de supraveghere au votat in unanimitate prelungirea contractului lui Bernd Pischetsrieder pana in aprilie 2012.

“Alegerea lui Winterkorn ca succesor se bazeaza pe faptul ca Audi a raportat vanzari excelente in ultimele trimestre", a declarat Sven Krause, manager de fonduri la BB Invest.

Potrivit analistilor, modificarea conducerii grupului va avea consecinte si asupra directorului diviziei VW, Wolfgang Bernhard, care era considerat inlocuitorul lui Pischetsrieder, la incheierea mandatului acestuia, in 2012.

O sursa din cadrul consiliului de supraveghere a declarat ca boardului de conducere au convenit sa nu divulge motivele demisiei lui Pischetsrieder, dar au spus ca ii vor oferi o alta functie in cadrul grupului.