Dan Sabau, senator PNL de Braila, este cel de-al noualea parlamentar care isi face publica aderarea la platforma lansata de gruparea Stolojan-Stoica. El a anuntat miercuri formarea unui grup de initiativa in Braila, impreuna cu opt alesi locali si doi oameni de afaceri.

Sabau se alatura astfel grupului format din senatorul Mircea Cinteza si deputatii Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Ioan Ghise, Mircea Iustinian, Dan Buzatu, Claudiu Zaharia si Claudiu Momanu.

La mai putin de o luna de la lansarea documentului realizat de grupul Stolojan-Stoica, in 15 filiale au aparut sustinatori ai lui (Sibiu, Galati, Iasi, Tulcea, Bacau, Prahova, Timis, Botosani, Covasna, Constanta, Arad, Bihor, Dolj, Brasov si sectorul 1 al municipiului Bucuresti). Pana acum, doar filiala Iasi a trecut la excluderea acestora.

De cealalta parte, exista 12 filiale judetene (Neamt, Caras-Severin, Buzau, Salaj, Teleorman, Vrancea, Suceava, Mures, Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Valcea si Giurgiu) care au discutat subiectul in cadrul forurilor de conducere si au adoptat, intr-un fel sau altul, decizii prin care se declara solidari cu actuala conducere a partidului.

De asemenea, zece organizatii judetene transilvanene (Arad, Cluj, Alba, Brasov, Maramures, Satu Mare, Covasna, Harghita, Mures si Hunedoara) au semnat o rezolutie prin care cer excluderea tuturor celor care adera la "aceasta incercare de destabilizare si scindare a partidului".

Comunicatul grupului de inititiativa din Braila

"Avand in vedere situatia grava de pe scena politica nationala si locala, fideli atasamentului nostru fata de principiile liberale si credintei in rolul pe care liberalismul trebuie sa il joace in realizarea obiectivului de interes national al unificarii fortelor de centru-dreapta din Romania, astazi 8 noiembrie 2006, prin prezentul

comunicat facem publica infiintarea Comitetului de Initiativa brailean pentru sustinerea Platformei politice liberale pentru clarificare doctrinara, unitatea si relansarea fortelor de centru-dreapta. Principalele nostre obiective sunt:

- Clarificarea ideologica si doctrinara a identitatii fortelor de centru-dreapta;

- Descurajarea grupurilor de interese nelegitime atat din interiorul PNL, precum si cele de la nivelul administratiilor locale;

- Stoparea derapajului actualei conduceri a PNL Braila catre practicile oculte si sectare promovate in administratie;

- Reluarea si relansarea dialogului institutional in cadrul PNL, precum si determinarea reintegrarii in PNL a tuturor grupurilor liberale;

- Reluarea dialogului si colaborarii cu principalul partener de centru-dreapta, Partidul Democrat."