Intrebat de Andreea Pora, in cadrul emisiunii “Romania la raport”, de la Mix FM, care ar fi greselile pe care le-a facut presedintele Traian Basescu, Theodor Stolojan a raspuns ca “poate gestiona mai bine relatia cu presa.” Cu toate acestea, Theodor Stolojan a precizat ca “este foarte greu sa-l critici pe Basescu.”

“Alianta se rupe”

“Protocolul actual al Aliantei contine in sine virusul distrugerii ei pentru ca el spune ca raporturile intre cele doua partide sunt stabilite in functie de sondaje si de rezultatele de la alegerile locale.

In consecinta, intre PNL si PD, in lipsa unui alt proiect politic, apare competitia ceea ce s-a si declansat! Numai ca s-a intamplat un fenomen: de unde PNL avea raportul cu PD de 1,3 la 1, acum PD e undeva la 1,5 la 1, dupa altii chiar 2 la 1 sau 3 la 1”, a explicat Theodor Stolojan.

Totodata, el a subliniat faptul ca daca nu exista schimbari in PNL formatiunea liberala risca sa nu mai intre in parlament la viitoarele alegeri.

“Viitoarea federatie poate avea conducere rotativa”

, liderul platformei liberale, Theodor Stolojan, a explicat faptul ca a facut o propunere pentru infiintarea unei federatii care sa reuneasca cele trei curente de pe centru-dreapta: liberal, democrat-popular si taranesc.

In ceea ce priveste conducerea acesteia, Theodor Stolojan a sustinut ca una din posibilitati ar fi “o conducere rotativa la sase luni pentru ca nu putem avea trei presedinti in acelasi timp.”

Platforma liberala se mareste

Theodor Stolojan a adaugat ca platforma are deja 16 grupuri de initiative in 16 judete si 11 parlamentari. Miercuri si-a declarat aderenta la platforma si senatorul Dan Sabau impreuna cu un intreg grup din Braila. “Procesul continua”, a adaugat Theodor Stolojan.

El a mai precizat ca spera sa aiba grupuri de initiativa in toata tara la pana inceputul anului viitor.

“In inanuarie-februarie vom avea grupuri de initiativa in toata tara. Acestea constituite in la nivel judetean vor lucra la nivelul comunelor si oraselor. Si, februarie cel tarziu martie, vom avea o conferinta nationala a reprezentantilor acestor grupuri si atunci vom hotari ce vom face mai departe.”

“Nu ma voi intoarce in PNL, cat timp la conducere sunt Tariceanu, Olteanu si Orban”

In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, liderul platformei liberale, Theodor Stolojan a declarat ca nu se va intoarce in Partidul National Liberal atat timp cat la conducerea lui se afla “Tariceanu, Orban si Olteanu.”

“Cu ei la conducere, nu. Pot fi membri ai PNL, nu ii exclude nimeni. Dar cu ei la conducere nu, pentru ca ei au distrus sistemul institutional al PNL care lucra pe baza de criterii de promovare si au reintrodus spiritul de gasca”, a spus el.

Theodor Stolojan a mai precizat ca atat el cat si ceilalti membri ai PNL care au fost exclusi doresc sa se intoarca dar numai in conditiile in care “avem garantia ca se respecta valorile liberale, criteriile inscrise in Codul Etic, in statut referitoare la promovarea valorilor in PNL, ca se reia activitatea comisiilor de specialitate care a fost paralizata de aceea au ajuns sa produca documente pe care atunci cand le citesti este mai mare rasul.”

“Vom lua jumatate din PNL”

Conform spuselor lui Theodor Stolojan, scopul platformei liberale este sa reuneasca cel putin jumatate din membrii actuali ai PNL care “avand o voce puternica” sa il determine premierul Calin Popescu-Tariceanu sa realizeze ca “este nevoie de o schimbare in formatiunea liberala”.

“Vom avea multi aderenti. Mult mai multi decat isi inchipuie acest grup care paraziteaza PNL: Tariceanu, Patriciu, Orban, Olteanu si altii. Nu poate sa dea afara jumatate sau trei sferturi din PNL”