Tariceanu accepta scrasnind sa se intalneasca cu Stolojan

Premierul Tariceanu este fortat de organizatiile PNL sa se intalneasca cu Stolojan. Dupa intalnirea de ieri cu cele noua filiale din Moldova, Tariceanu a acceptat sa reia dialogul cu principalul sau dusman. El s-a aratat chiar dispus sa faca o derogare de la statut si sa-l reprimeasca in PNL pe Stolojan, daca acesta renunta la atacurile impotriva conducerii partidului.

Desi criza din partid ar putea fi rezolvata printr-un congres extraordinar, Tariceanu este inca reticent, asteptand sa vada si ce parere au restul organizatiilor. Lui Stolojan ii surade ideea unui congres extraordinar.Pana atunci, el preseaza in continuare pentru demisia lui Tariceanu.

Integral in Gandul

Tariceanu, obligat sa lupte in cimp deschis cu Stolojan

Initiator al intilnirii cu filialele PNL din Moldova, Calin Popescu Tariceanu a intrat in mijlocul celor mai infocati sustinatori ai revenirii lui Stolojan cu scopul de a-i atrage de partea sa. Gheorghe Flutur, fost lider al organizatiei Suceava, Gheorghe Stefan, lider al PNL Neamt, Mihai Tibuleac sint cei care au cerut deschiderea unui dialog cu Stolojan pentru revenirea acestuia in partid.

„Daca doreste sa revina si sa respecte regulile de partid, asa cum le respect si eu, atunci isi poate regasi locul din partid“, a fost raspunsul lui Tariceanu. Politicos, el a semnat alaturi de liderii de filiale o rezolutie prin care „isi manifesta disponibilitatea de a initia, in scopul consolidarii unitatii liberale, un dialog cu domnul Teodor Stolojan“.

Integral in Cotidianul

Tariceanu il "desparte" pe Flutur de ANCA

Consilierul ministrului agriculturii, Ciprian Alic, a anuntat ca unul din principalii derulatori de finantari europene de pe plaiurile mioritice va fi faramitat si descentralizat. Concret, premierul Calin Popescu Tariceanu va decide, cel mai probabil in cursul zilei de luni, tragerea pe linie moarta a Agentiei Nationale pentru Consultanta in Agricultura (ANCA).

Desi la o prima vedere masura pare a avea fundamente de management bine documentate, in spatele ei se poate ascunde o miscare politica, o mica razbunare personala. Astfel, premierul Tariceanu ii arata ce poate face un sef cu mana forte subordonatului sau indisciplinat (politic), Gheorghe Flutur.

Ministrul pacatuise recent prin a se ralia gruparii care nu a fost de acord cu debarcarea lui Theodor Stolojan din Partidul National Liberal. Dupa cum se stie, acestia vor readucerea "la bord" a ex-comandantului care a pus bazele crucisatorului Aliantei DA, in 2004, si care se bucura, in continuare, de o larga popularitate in randul electoratului.

De mentionat - anuntul asteptatului deces al ANCA a fost facut intr-un moment in care Tariceanu si Flutur se plimbau brat la brat prin Suceava.

Integral in Curentul

Congresul Extraordinar, capcana pentru Stolojan

Strategia "platformistii se tem de congres"

Primul care a aruncat in joc ideea unui congres extraordinar a fost presedintele Camerei, Bogdan Olteanu. Acesta a emis joi seara un comunicat prin care ii acuza pe reprezentantii platformei, din senin, ca se tem de organizarea unui congres fiindca "sunt constienti ca proiectul lor politic nu are sustinere in PNL".

Intrebat de unde a tras concluzia, Olteanu a declarat ca i-ar fi propus lui Gheorghe Flutur, mediator intre cele doua tabere, un congres extraordinar, iar acesta s-a aratat reticent.

Ca urmare, conducerea liberala se poate folosi pe viitor de argumentul ca lui Stolojan i-a fost teama sa isi testeze adevarata sustinere in interiorul PNL.

Ideea de congres extraordinar are in acelasi timp menirea de a paraliza initiativa acelor sefi de filiale care s-ar putea gandi sa se alature lui Stolojan.

Integral in EVZ

Moldova il impaca pe Tariceanu cu Stolojan

Liberalii din Moldova au reusit sa-l convinga pe Calin Popescu Tariceanu sa faca primul pas spre impacarea cu Theodor Stolojan.

Demersul nu-l vizeaza decat pe Theodor Stolojan si nu se refera si la ceilalti sustinatori ai acestuia. Nu la fel de conciliant s-a aratat, insa, fostul lider liberal, care a continuat si ieri sa vorbeasca despre "grupul parazitar" din jurul premierului, subliniind ca Tariceanu trebuie sa faca pasul inapoi.

Stolojan nu a respins ideea unei intalniri cu presedintele PNL, insa a catalogat gestul ca fiind "prea putin si prea tarziu".

Integral in Adevarul