Angelica Stoican si fiica sa, Niculina, au fost audiate intr-un dosar de escrocherie cu bijuterii. N-a lipsit Genica Boerica!

Angelica Stoican, renumita interpreta de muzica populara, a fost audiata intr-un caz de escrocherie cu bijuterii care s-a petrecut in Belgia. Alaturi de aceasta, au dat cu subsemnatul fiica sa, Niculina, si ea cantareata de muzica populara, precum si dubiosul afacerist craiovean Genica Boerica.

Bijutieri de ocazie

Un bijutier belgian a depus o plangere impotriva unui alt cetatean din Belgia, pe care l-a acuzat de inselaciune. Potrivit anchetatorilor, bijutierul a reclamat faptul ca i-a dat compatriotului sau mai multe bijuterii cu scopul de a le comercializa, insa nu a mai vazut nici bijuteriile si nici banii.

Belgianul acuzat de escrocherie a declarat anchetatorilor ca intentiona sa vanda bijuteriile pe piata din Romania. Aici urma sa deschida un magazin, cu ajutorul a trei persoane: Angelica Stoican, Niculina Stoican si Genica Boerica. Belgianul este acuzat de escrocherie si abuz de incredere.

O echipa de anchetatori belgieni a venit in Oltenia sa participe la depunerea depozitiilor celor trei. La nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova s-au format trei comisii rogatorii pentru audierea acestora, intrucat fiecare are domiciliul in judete diferite.

Ziua la audieri, seara la spectacol

Claudia Budiana, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, ne-a confirmat ca renumitele interprete au fost audiate, ca si Boerica, de altfel.

"Ancheta in acest caz este desfasurata de autoritatile belgiene, noi doar sprijinim cercetarile efectuate de acestea. Persoanele respective au fost, intr-adevar, audiate." Oficialul Parchetului nu a vrut sa divulge insa calitatea pe care cei trei o au in acest caz sau daca s-a dispus luarea unei masuri impotriva lor.

Niculina Stoican a fost audiata joi, 9 noiembrie, de comisia rogatorie la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, in prezenta a doi politisti belgieni. Interpreta a declarat ca mama sa se afla intr-o relatie apropiata cu belgianul acuzat de escrocherie. Cristina Ciobanu, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, a spus ca artista a avut calitatea de martor.

Chiar in ziua in care a fost audiata, Niculina Stoican a sustinut un recital pe scena Festivalului de Folclor "Maria Lataretu", care s-a desfasurat la Casa de Cultura din Targu-Jiu.

Niculina - Boerica, tovarasie veche

Niculina Stoican ne-a declarat ca a infiintat o societate care avea ca scop comercializarea de bijuterii, dar ca firma nu a functionat niciodata.

"E vorba de o societate care s-a infiintat cu ani in urma si la care sunt si eu asociat. Aceasta societate nu a functionat niciodata, deci comercializarea cu bijuterii nu a existat ca atare. Bijuteriile nu au ajuns la firma noastra, ca sa le comercializam noi."

Intre Niculina Stoican si Genica Boerica exista o relatie mai veche. Acestia au fost cercetati, impreuna cu sotul artistei, intr-un dosar penal privind returnarea ilegala de TVA. Obiectul tranzactiei fictive a fost un imobil din Targu-Jiu, achizitionat de Boerica si vandut apoi prin alte sase firme, printre care si cele ale sotilor Stoican.

Integral in EVZ