Speriati ca jumatate din firmele lor vor disparea anul viitor, nefiind pregatite sa faca fata concurentei din Uniunea Europeana, peste o mie de patroni rromi au cerut sprijinul regelui Florin Cioaba, patron si el de succes. Florin Cioaba a declarat ca patronii rromi din Romania doresc sa acceseze fonduri europene, pentru a-si mentine afacerile, majoritatea din domeniul metalelor neferoase.

Peste o mie de patroni rromi au cerut sprijinul regelui Cioaba, patron si el de succes, speriati ca jumatate din firmele lor vor disparea anul viitor, nefiind pregatite sa faca fata concurentei din Uniunea Europeana, informeaza corespondentul Rompres.

Regele Cioaba a declarat sambata, pentru Rompres, ca patronii rromi din Romania doresc sa acceseze fonduri europene, pentru a-si mentine afacerile, majoritatea din domeniul metalelor neferoase.“Federatia patronilor rromi mi-a cerut ajutorul pentru ca odata cu intrarea in UE, va fi nevoie de reorganizare si dotare a firmelor pentru a indeplini parametrii ceruti de UE.

E posibil ca firmele rrome sa se injumatateasca, unele chiar sa dispara. Trebuie sa gasim banii necesari. Deocamdata, regele Cioaba nu se teme de afacerile rromilor de la Sibiu, unde sunt 30 de firme cu patroni de etnie rroma. Florin Cioaba are patru firme la Sibiu, una din ele, Best Star Nef SRL fiind premiata vineri seara, la Topul firmelor, alcatuit de Camera de Comert.

Integral in Cronica Romana