Generalul-locotenent Ionel Marin, adjunct al directorului SRI, este dator la stat cu suma de 1,142 miliarde de lei vechi. Acesti bani reprezinta valoarea ratelor pe care generalul Marin le mai are de platit pana la achitarea integrala a casei in care locuieste. Casa este un apartament de serviciu, primit de la SRI.

Conform declaratiei de avere publicata de generalul Marin in Monitorul Oficial, plata ratelor a inceput in anul 2005 si se va incheia in anul 2015. Generalul Marin a reusit astfel o afacere excelenta, care nu este la indemana oricarui militar, si cu atat mai putin a oamenilor obisnuiti.

Generalul a primit mai intai un apartament de serviciu (in conditiile in care mai toate institutiile bugetare se plang ca n-au destule case de serviciu), apoi a obtinut dreptul sa-l cumpere, apoi i s-a permis sa-l cumpere in rate, iar plata ratelor se va incheia abia peste noua ani.

In ciuda incercarilor noastre, nu am reusit sa-l contactam pe generalul Marin, pentru a-l intreba cum de a avut atata noroc cand si-a obtinut locuinta. Potrivit Biroului de Presa al SRI, generalul Marin si-a cumparat apartamentul pe baza Legii 562 / 2004, publicata in Monitorul Oficial in decembrie 2004.

Legea 562 autorizeaza institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale sa vanda "unele locuinte de serviciu" catre titularii contractelor de inchiriere.

Integral in Gandul