Zeci de elevi bistriteni au protestat, luni dimineata, fata de frigul din salile de curs. Dupa sapte zile de caldura in clase, scolile nu vor mai fi alimentate cu gaz metan, pentru ca primaria si furnizorul de gaz nu au reusit sa incheie un contract.

Potrivit Realitatea TV, intelegerea dintre cele doua parti a cazut, pentru ca furnizorul a cerut municipalitatii un pret de o mie de lei pentru o mie de metri cubi de gaze, dar si garantii imobiliare in valoare de 14 milioane de lei.

Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca scolile din Bistrita vor avea astazi caldura.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, si conducerea Ministerului Administratiei si Internelor au discutat cu reprezentantii companiei E.ON Gaz si au promis ca guvernul va da o hotarare prin care va plati datoriile pe care vechea termocentrala si actuala regie de termoficare le au la furnizor.

Mai mult, E.ON Gaz a anuntat ca va relua, in cursul serii de luni, furnizarea gazului catre uzina termica a orasului, cu conditia ca Primaria Bistrita sa achite consumul de gaz din ultima saptamana. Potrivit autoritatilor judetene, cele zece scoli vor avea caldura, iar elevii se pot intoarce la cursuri.

Intre timp, elevii cer suspendarea cursurilor pana cand problema incalzirii nu va fi rezolvata. De altfel, cursurile au mai fost suspendate, printr-un ordin al ministrului Educatiei, tot din cauza frigului. Decizia fusese luata dupa ce elevii, impreuna cu profesorii, au protestat fata de aceasta situatie.