Nastase, primul rechin trimis in judecata, scrie Cotidianul. Cei de la EvZ ii compara pe Dana si Adrian Nastase cu Elena si Nicolae Ceausescu. Pe Nastase il paste excluderea din partid, scrie Gandul. Desi trimis in judecata, Adrian Nastase nu si-a vazut rechizitoriul, afland decizia din presa, scrie Jurnalul National.

Nastase, primul rechin trimis in judecata

de Cristian Stanescu (Cotidianul)

Fostul premier al Romaniei se va confrunta luna viitoare cu judecatorii. Ieri, dosarul Zambaccian a fost trimis de DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA il acuza pe Adrian Nastase de luare de mita in forma continuata, abuz de functie in vederea obtinerii de foloase necuvenite si, mai nou, de santaj. Conform DNA, Nastase ar fi obtinut 1.370.324,69 euro de pe urma savirsirii acestor fapte.

Alaturi de Nastase, DNA a mai trimis in judecata si pe sotia acestuia, Dana, pe Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, si pe Vasile Cristian, administratorul SC Eurografica.

Cotidianul

Nu raspundem decat in fata Marii Adunari Nationale!

preluare EvZ

Fostul premier si sotia acestuia, Dana Nastase, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in dosarul „Zambaccian” - partea I.

Este primul cuplu de un asemenea rang care ajunge in fata instantei, de la Nicolae si Elena Ceausescu incoace.

Similitudinile nu se opresc insa aici. Sotii Nastase adopta aceeasi strategie la care au recurs Ceausestii cand au fost judecati sumar, in decembrie 1989.

Adrian Nastase este acuzat de:

> luare de mita in forma continuata

> primire de foloase necuvenite

> santaj

Dana Nastase este acuzata de:

> complicitate la luare de mita

> folosirea de acte falsificate la autoritatea vamala

> fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu fapte de coruptie.

EvZ.

Pe Nastase il paste excluderea din partid

Ramona LICA (Gandul)

Problemele lui Nastase s-ar putea sa nu se opreasca aici. Seful PSD sector 1, Dan Tudorache, cel care si-a facut un nume din haituirea lui Nastase, a anuntat, via Rompres, ca organizatia de baza i-ar putea cere fostului lider sa faca "pasul inapoi", adica sa se autosuspende din partid.

Gandul