Printr-o recenta hotarare a Curtii de Apel Galati, privatizarea fostei Agroind SA Focsani, societate mostenitoare a Gospodariei PCR, a fost anulata. "Romania libera" a consemnat de-a lungul timpului nenumaratele abuzuri comise de justitia vranceana prin care averea fostului PCR din Vrancea a incaput pe mainile conservatorului, de acum, Horia Furtuna si ale acolitilor sai.

Acum, cele 1.365 ha de teren cu o valoare de piata de peste 250 milioane de euro, trecute fraudulos in patrimoniul Agroind, se vor intoarce la ADS si la fostii proprietari. Avocatul ADS, Vasile Lupu, a precizat ca va sesiza CSM si va face plangeri penale pentru abuz impotriva procurorilor care au confirmat solutii de NUP pentru plangerile penale care-l vizau pe Furtuna si "Afacerea Agroind".

Mosierii lui Iliescu, oamenii de baza ai activului PCR

Conform unui decret-lege din 1990, patrimoniul fostului PCR a trecut in patrimoniul statului prin preluarea de catre primariile de judet de atunci. In Vrancea au fost preluate doar sediile comitetelor fostului PCR.

Restul, adica hotelul-restaurant "Vrancea", cantina, garajul, plus 1.365 de hectare de teren (din care 130 in Focsani), cu o valoare totala de patrimoniu in 1990 de 5 milioane de dolari, "a fost preluat de catre Ministerul Agriculturii, respectiv de reprezentantii sai in Vrancea, Agroind Focsani si Eurovitis Urechesti". Asa suna ordinul premierului de atunci, Petre Roman.

La aceste acareturi se mai adauga si un milion de dolari disparuti din conturile gospodariei PCR.

Intabularea in fals a terenurilor si impartirea prazii

Agroind SA i-a avut ca actionari majoritari pe Horia Furtuna, fost deputat in MAN, Grigore Dima, fost secretar cu propaganda al judetenei PCR, Constantin Bazon, fost director al Directiei Agricole, Costel Azoitei, Culica Birjaru si Nicu Tanase. Eurovitis SA i-a avut ca patroni pe Dan Leca si Ion Desaga si Agroind SA.

Integral in Romania Libera