• Despre farmecul lucrurilor plictisitoare, de Alain de Botton
  colectia Cartea de pe noptiera
  traducere din engleza de Florina Pirjol

  Un plonjon in cotidian, cateva foarte frumoase eseuri asezate ca o plasa cu ochiuri dese peste lucrurile din lumea de azi, formand un fel de roman al prezentului. Cartea arunca o privire blanda si consolatoare catre lumea obisnuita in care traim.

  Daca v-ati saturat de aventurile lui Superman, daca sunteti melancolici, va puteti odihni in aceste pagini: "Probabil cartile triste ne consoleaza cel mai bine cand suntem tristi." • Codul Da Vino, de Toby Clements
  colectia Rasul Lumii
  traducere din engleza de Sanda Aronescu

  Uciderea unui custode cu un nume caraghios-sugestiv, Gordon Sanitaire, alerteaza confreriile oculte si autoritatile care picoteau blajin. Spectacolul parodic e total, iar rasetele pe masura. Toby Clements creeaza o galerie de personaje bizare, pentru care pornirea pe piste false e metoda de lucru, iar simtul ridicolului o expresie iremediabil arhaica.


 • O idee geniala - Cum sa faci sa ai idei bune, Jack Foster
  colectia Practic

  traducere din engleza de Nina Iordache, ilustratii de Larry Corby

  De unde ne vin ideile? De ce unii dintre noi au o gramada de idei, altii deloc? Exista oare un secret, o tehnica? Indiferent de varsta ori aptitudini, cartea lui Jack Foster raspunde acestor intrebari si te antreneaza, prin exemple si cazuri practice, pentru o gandire creativa - cea mai buna sursa de gasire a solutiilor.


 • Intre parinte si copil, de Dr. Haim G. Ginott
  colectia Practic
  traducere din engleza de Oana Vlad
  editie revazuta si adusa la zi de Dr. Alice Ginott si Dr. H. Wallace Goddard


  Bestseller international, cartea este plina de idei originale si proaspete. Punctul lor de pornire poate fi formulat intr-o fraza: sentimentele copilului, fie ele bune sau rele, sunt permise si trebuie confirmate de parinte, dar comportamentele copilului trebuie limitate. De la aceasta distinctie intre sentiment si comportament, un nou stil de comunicare si o seama de consecinte.

  Stiati, de pilda, ca e o greseala sa laudam caracterul copilului? (el stie foarte bine ce simte si ca nu merita atata lauda...) Ghidul doctorului Ginott este o mina de aur pentru parinti.


 • Iubire, medicina si miracole - Lectii de autovindecare ale pacientilor exceptionali, de Dr. Bernie S. Siegel
  colectia Practic
  traducere din engleza de Luana Schidu
  editie noua


  Vrei sa traiesti o suta de ani? Daca raspunzi cu un da neconditionat la aceasta intrebare, faci parte probabil din categoria celor pe care doctorul Bernie Siegel ii numeste "pacienti exceptionali". Oameni capabili sa-si influenteze in mod spectaculos evolutia bolii. Exceptiile de la regula statistica. Cei care se vindeca in mod miraculos, contrazicand orice pronostic medical. Pe scurt, supravietuitorii.