Siemens Romania a realizat in anul fiscal incheiat la 30 septembrie 2006, o cifra de afaceri in valoare de 205,7 milioane de euro, in crestere cu 19% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei. Profitul net realizat a atins nivelul de 3,5 milioane de euro, cresterea fiind de aproximativ de 2,5 ori mai mare fata de anul trecut.

Cifra de afaceri realizata de toate companiile Siemens din Romania a avut o valoare de 290,3 milioane de euro, in crestere cu 21% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Printre cele mai importante investitii realizate de Siemens in Romania se numara unitatea de productie inaugurata anul acesta de Siemens VDO Automotive la Timisoara, unde se vor produce componente hardware pentru industria auto.

In aceasta fabrica s-au investit pana in prezent 25 de milioane de euro, urmand ca in urmatorii cinci ani sa fie investiti inca 35 de milioane de euro in extinderea facilitatilor de productie si in dotarea cu echipamente.

Aceasta este cea de a doua unitate de productie ca marime pe care Siemens VDO Automotive o detine in intreaga lume. Productia a inceput cu 60 de angajati, estimandu-se in perioada urmatoare cresterea numarului de angajati.

Activitatile desfasurate de Siemens Romania acopera sistemele de transporturi feroviare, generare, transport si distributie de energie, furnizarea de echipamente medicale pentru spitale si clinici, retele de comunicatii, centrale telefonice, sisteme de securitate pentru cladiri, automatizari si actionari industriale.

In afara de compania regionala Siemens SRL, Siemens mai este prezent in Romania prin intermediul centrelor de cercetare si dezvoltare in industria auto pe care le detine Siemens VDO Automotive la Timisoara si Iasi si a centrelor R&D pentru diverse aplicatii detinute de Siemens Program System and Engineering (Siemens PSE) la Brasov si Cluj-Napoca.

De asemenea, Siemens mai detine la Sibiu trei unitati de productie unde sunt fabricate diverse componente pentru domeniul industrial.

Siemens are in prezent in Romania aproximativ 3.100 de angajati, preconizandu-se pentru anul viitor angajari masive in special la unitatea de productie Siemens VDO de la Timisoara si in centrele R&D de la Iasi si Cluj-Napoca.