Rromii din Ferentari au atacat jandarmii cu bate si pietre, scrie Adevarul. Periferia se revolta si in "micul Paris" dupa ce patru copii au murit intr-un incendiu, scrie EvZ. Tragedia produsa in Ferentari tinde sa devina un fenomen care ar putea face mii de victime daca autoritatile nu vor lua masuri, scrie Ziua. Prefectul Capitalei va declansa o ancheta in legatura cu violentele din Ferentari, anunta Gandul.

Intifada din Ferentari

de Mihaela Stanciucu (Evenimentul Zilei)

Sute de locuitori ai "ghetoului" Capitalei s-au revoltat aseara, dupa ce patru copii au murit intr-un incendiu.

Ei traiau in conditii mizere. Patru copii, cu varste cuprinse intre 1 si 10 ani, au murit asfixiati intr-un incendiu ce a cuprins o boxa din subsolul unui bloc, unde micutii locuiau de aproximativ doi ani, in conditii mizere.

S-a intamplat in noaptea de 13 spre 14 octombrie, in cartierul Ferentari din Bucuresti - oras ce se vrea capitala unei Romanii "complet pregatite" pentru aderarea la Uniunea Europeana peste aproximativ o luna si jumatate.

Cauza incendiului: o lumanare lasata aprinsa de mama copiilor. Si asta, pentru ca - dupa cum sustine administratorul blocului - "instalatiile de curent din subsol nu mai functioneaza de patru ani, cand s-au ars din cauza unui supraconsum". De atunci, spune el, niciun angajat al Electrica nu a venit sa le repare.

Curentul electric este, de altfel, o problema in tot cartierul. La fel apa curenta sau gazele. Oamenii din zona, care protesteaza in strada de doua zile, sustin ca sunt nevoiti sa fure curent, bransandu-se ilegal la reteaua electrica, pentru ca angajatii Primariei Sectorului 5 refuza sa puna o semnatura pe contractele lor cu Electrica.

EvZ.

Jandarmii au fost nevoiti sa foloseasca furtune cu apa pentru a calma situatia (foto: Adevarul)

Razboi in Ferentari!

preluare Adevarul

Rromii din Ferentari au atacat jandarmii cu bate si pietre. Aseara a reizbucnit revolta din cauza faptului ca locatarii a cinci blocuri au fost decuplati de la reteaua de energie electrica. Fortele de ordine au fost suplimentate, iar pompierii au intervenit cu jeturi de apa, pentru a stinge incendiile si pentru a-i imprastia pe rromi.

Un scandal monstru a izbucnit, luni seara, in cartierul bucurestean Ferentari, fiind necesara interventia politiei. Infuriati ca au fost lasati fara curent electric, locatarii a cinci blocuri din strada Popa stefan au blocat circulatia intre Calea Ferentari si strada Popa stefan. Ei spun ca aparatele electronice si electrocasnice se strica din cauza fluctuatiilor de tensiune.

Rromii din Ferentari au atacat jandarmii cu bate si pietre, scrie Adevarul.

Prefectul Capitalei va declansa o ancheta in legatura cu violentele din Ferentari

preluare Gandul

Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a anuntat, marti seara, in timp ce se afla printre protestatarii din cartierul Ferentari, ca va declansa o ancheta cu privire la situatia locuitorilor din aceasta zona, acuzand totodata, administratia sectorului 5 de ineficienta si lipsa de preocupare fata de problemele acestora.

Mantale a declarat ca s-a deplasat in cartierul Ferentari pentru a discuta cu oamenii, a le cunoaste personal problemele, pentru a vedea actele pe care acestia le au, iar daca exista locuitori care stau cu forme legale in zona, sa incerce sa le rezolve problemele.

Gandul

Butoi de pulbere

Tragedia produsa in Ferentari nu este un caz izolat, tinzand sa devina un fenomen care ar putea face mii de victime daca autoritatile nu vor lua masuri. In aceeasi situatie sunt mii de familii care, din diverse motive, locuiesc in conditii improprii in boxele si subsolurile blocurilor. Si care reprezinta adevarate bombe, punand in pericol viata celor care locuiesc legal.

Ziua.