Omul de afaceri Gigi Becali a fost audiat, timp de o jumatate de ora, de procurorii Departamentului National Anticoruptie. El a dat lamuriri in dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Dupa audieri, Becali a precizat ca nu a dat nici o declaratie, pentru ca procurorul care l-a anchetat este un incepator si nu cunoaste dosarul.

Mai mult, Becali a precizat ca aceasta cauza reprezinta o manevra comunista, prin care se doreste aruncarea in derizoriu a intregii coruptii din Romania. Finantatorul eschipei Steaua a mai precizat ca nu se va mai prezenta la DNA, pana cand dosarul sau nu va ajunge in instanta. Declaratiile lui Becali au fost prezentate de televiziunile romanesti de stiri.

Gigi Becali si Ministerul Apararii au incheiat, in 1999, un proces-verbal prin care faceau schimb de terenuri. Omul de afaceri a primit de la Minister aproximativ 20 de hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul a circa 21 de hectare situate in satul Stefanesti de Jos, judetul Ilfov.

Intr-un raport oficial al MApN se sustinea ca valoarea terenurilor din zona Baneasa-Pipera era mai mare decat cea a terenurilor din satul Stefanesti de Jos.

In dosarul schimbului de terenuri, Gigi Becali era acuzat de complicitate la abuz in serviciu, abuz pe care l-ar fi savarsit fostul ministru PD al Apararii, Victor Babiuc, cativa generali de armata si primarul din Stefanestii de Jos - Stefan Rababoc.