Prima editie a Festivalului International de Film "Privind copiii" ("Facing children") se desfasoara, la Bucuresti, in perioada 15-20 noiembrie.

Manifestarea, organizata in colaborare cu UNICEF, cuprinde trei sectiuni: filme cu tematica sociala, premiate in competitii internationale, o sectiune competitiva de documentare si o sectiune cu filme realizate de copii si adolescenti, care au participat la ateliere de creatie video, desfasurate in mai multe orase din tara, informeaza TVR.

Proiectiile filmelor sunt programate la Sala Elvira Popescu, Cinema Studio si Hollywood Multiplex, sin in tara la Iasi (4-6 decembrie) si Timisoara (8-10 decembrie).

Televiziuni sau producatori independenti din tari europene au inscris in competitie 14 documentare.

"Un Minut de Adolescenta", sectiunea de filme realizate de copii, cuprinde 30 de filme de un minut, iar cele mai bune vor fi selectionate pentru o campanie pentru promovarea drepturilor copilului.

Un simpozion despre drepturile copilului si film este programat pentru 20 noiembrie, la Teatrul Bulandra.

De asemenea, in cadrul festivalului, vor avea loc trei evenimente speciale: avanpremiera filmului "Ryna" de Ruxandra Zenide, "Copiii sunt lucrul cel mai de pret din lume" - o expozitie de fotografii ale copiilor din Beslan, si filmul Elisabetei Bostan "Saltimbancii".

Festivalul se va incheia cu productia "Nascuti in bordeluri" /"Born Into Brothels"/, premiat cu un Oscar in 2005 pentru cel mai bun documentar.