Motorola a anuntat sponsorizarea festivalului international de film “Privind copiii” care se desfasoara in Bucuresti, intre 15 si 20 noiembrie, pentru a sarbatori Ziua Drepturilor Copilului de pe 20 noiembrie.

Festivalul isi propune sa promoveze Drepturile Copilului in Romania si este organizat de Asociatia pentru Comunicare audio-vizuala Signis Romania, in parteneriat cu UNICEF Romania si cu Institutul francez.

Proiectul “Privind copiii” se adreseaza tinerilor cu scopul de invatare si asimilare a limbajului audio-vizual, ca alternativa de exprimare de sine. In cele cinci ateliere de creatie audio - video organizate pentru copiii din Iasi, Campulung, Timisoara si Bucuresti, participantii au dat viata propriilor idei creative pe tema Drepturile Copiilor si a Dreptului de familie.

Productiile vor fi prezentate si premiate la festivalul “Privind Copiii”, care va cuprinde si o competitie de filme documentare europene si o selectie de filme de fictiune (premiate de Signis la nivel european). Proiectiile vor fi urmate de dezbateri pe tema Drepturilor Copiilor.

“Intalnirea dintre dinamica filmului si stiintele sociale poate ajuta in rezolvarea unor situatii dificile, precum si in analizarea posibilitatilor personale de dezvoltare si de manifestare a adolescentului. Pentru noi, contributia pe care o are Motorola la realizarea acestui proiect este foarte importanta.

Dar, mai ales, inseamna foarte mult faptul ca o companie atat de importanta se implica direct intr-o activitate socio-culturala si sprijina tineri aflati in situatii de risc”, spune Anca Berlogea, presedinte Signis Romania.

“Pentru compania Motorola, este extrem de importanta comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Este o mare bucurie pentru noi sa aducem zambetele pe chipurile copiilor, ori de cate ori avem ocazia, dar mai ales sa contribuim la dezvoltarea lor”, declara Irina Ciobanu, Country Manager interimar Motorola Romania.