“OTP Bank nu se astepta ca Romania sa ceara un pret rezonabil pentru CEC”, a declarat joi Laszlo Wolf, director executiv adjunct in cadrul bancii. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte a sistemului bancar tinuta la Frankfurt. Fara a dezvalui cifre, Wolf a precizat ca exista o diferenta mare intre ceea ce poate oferi OTP si ceea ce pretinde statul roman.

OTP Bank si National Bank of Greece sunt cele doua finaliste care lupta pentru preluarea unui pachet de 70% din actiunile CEC.

“OTP cauta sa faca o achizitie la un pret rezonabil si nu cred ca vom putea face asta”, a mai adaugat Laszlo Wolf.

Ambele contracandidate au intrat deja pe piata bancara din Romania pentru a putea beneficia de ritmul de dezvoltare foarte rapid inregistrat de acest sector.

Companiile din Ungaria - precum OTP sau MOL - cauta sa se extinda pe pietele vecine unde ratele de profitabilitate sunt superioare celor de acasa, titreaza cotidianul Budapest Business Journal.

In ultimii ani, OTP a cheltuit mai mult de 2.2 miliarde de euro, achizitionand zece banci din Bulgaria si Rusia.

Statul roman ar putea lua o decizie privind privatizarea CEC in intervalul 25-30 noiembrie scrie cotidianul electronic Budapest Business Journal citand publicatia Imerisia.

Oficialul OTP e de parere ca si National Bank of Greece va avea dificultati in a plati pretul cerut de Guvernul Romaniei pentru ultima banca pe care o mai are sub control.