Calin Popescu Tariceanu a declarat, in replica la demisia lui Gheorghe Flutur din functia de vicepresedinte al partidului, ca "pentru ca demersul sa fie dus pana la capat, corect si moral, ar fi trebuit sa renunte la functia de ministru". Tariceanu a declarat ca luni va fi luata o decizie legata de retragerea sprijinului politic acordat ministrului Flutur.

"Sunt extrem de mahnit, pentru ca in zilele trecute am incercat sa fac un dialog cu el si a refuzat, spunand ca nu are nici o problema", a declarat Tariceanu la Oradea. El a mai afirmat ca Flutur a fost invitat si la intalnirile cu filialele din sud si din Transilvania, dar nu a onorat invitatia. "Ar fi trebuit sa fie aici, sa auda ce spun filialele", sustine presedintele PNL.

In ceea ce priveste motivatia masurii luate de Flutur, Tariceanu crede ca este vorba despre insuccesul demersului pornit cu o saptamana mai devreme. "Apelul la care a subscris a picat.

In loc sa intruneasca o larga sustinere in PNL, exista o nesemnificativa minoritate care face propaganda in sprijinul acestei idei care este platforma liberala", a incercat sa minimalizeze Tariceanu pierderile suferite de propria grupare in ultimele saptamani.

El a mai afirmat chiar ca demersul lui Flutur, ini aceste conditii, este unul "logic", dar ca, pentru a fi "dus pana la capat, corect si moral, ar fi trebuit sa renunte la functia de ministru".

Tariceanu a afirmat ca pozitia in Executiv este una politica si ca va propune, in sedinta Comitetului Executiv de luni, schimbarea din functie a ministrului Agriculturii. "Altfel, gestul e spectaculos, dar fara finalitate", a declarat ironic premierul.

"Intr-o tara democratica, unde nu merg formulele astea asa-zise cu tehnocrati, Guvernul este politic si fiecare ministru se gaseste acolo nu datorita sprijinului primului ministru, ci datorita sprijinului politic pe care partidul din randurile caruia face parte i-l acorda sau nu", si-a motivat Tariceanu dorinta.

El sustine ca "PNL va ramane liberal, indiferent de gestul domnului Flutur" si ca "platforma a fost respinsa de cvasitotalitatea filialelor noastre si domnul Flutur ar trebui sa accepte aceasta decizie a majoritatii". "Nu vom ceda in fata presiunilor care vin din exteriorul partidului", a ridicat tonul Tariceanu in conferinta de presa.

Presedintele PNL s-a ferit insa sa afirme ca sustinatorii lui Stolojan vor fi exclusi din partid.

"Nu, urmeaza doar sa punem cartile pe masa si sa vedem cine este cu adevarat interesat de sustinerea valorilor liberale si a identitatii liberale, cine are o viziune liberala sau cine a venit in PNL sa faca politica numai ca sa foloseasca partidul drept o trambulina catre putere", a afirmat Tariceanu.