Exista sanse, ca de la 1 ianuarie sa putem inscrie masini second-hand in Romania ce nu indeplinesc normele Euro 3, asa cum prevede legea in acest moment. Chiar si inscrierea masinilor la mana a doua cu filtru catalitic Euro 3 va fi mai ieftina pentru ca vor disparea taxele. In ambele cazuri exista o resursa pentru procurarea de masini la mana a doua care trebuie exploatata.

Se numeste mobile.de si este un site german care are zeci de mii de oferte, masini (si motoare) de toate marimile, preturile si pentru orice scop.

Si in prezent sunt persoane - le vedem la orice vizita in Vitan - care folosesc aceasta resursa, teoretic nelimitata. Procedura este simpla. Dupa accesarea site-ului si alegerea interfetei in engleza (pentru nevorbitorii de germana) se completeaza campurile cu numele producatorului si modelul masinii.

Este important sa nu uitam sa introducem pretul si anul de fabricatie al masinii pentru a evita listarea unui numar prea mare de vehicule, la preturi prea mari sau prea batrane. Preturile sunt mai mici ca cele din Romania cu aproximativ 15-30 procente, in functie de brandul si anul de fabricatie ales.

Este ideal ca masina sa apartina unui dealer auto, pentru siguranta. Daca v-ati hotarat asupra unei masini trebuie sa sunati la numerele de telefon afisate si sa rezervati masina. Si mail-ul este o solutie, dar este mai bine sa discutati prin telefon toate detaliile. Sunt vanzatori care cer bani in avans. In acest caz intrerupeti discutiile pentru ca sigur este „teapa”.

Un bilet de autocar costa in jur de 100 de euro (dus), iar la cheltuielile pentru achizitionarea masinii se vor mai adauga aproximativ 200 de euro pentru acte in Germania si inca 2-300 pentru hostel si mancare. In ceea ce priveste timpul, achizitionarea unei masini din Germania poate lua aproximativ 5 zile.