Grupul aviatic Air France KLM ar putea infiinta o companie low cost pentru a beneficia de cresterea pietei de servicii turistice de recreere, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Reuters.

Air France KLM examineaza capacitatea subsidiarei transavia.com, care ofera curse regulate si charter, de a furniza servicii de transport aerian la pret redus, din Franta catre destinatii precum Maroc, Tunisia sau Spania.

Noua companie va fi detinuta in proportie de 60% de Air France, iar 40% din actiuni vor reveni diviziei KLM transavia.com. Daca proiectul va fi aprobat de Consiliul Director al grupului, programat in data de 22 noiembrie, compania ar putea deveni operationala in primavara anului 2007.

"Initiativa s-ar potrivi foarte bine strategiei de dezvoltare a diviziei transavia.com, care, de mai mult timp intentioneaza sa efectueze curse de zbor cu punctul de plecare in afara Olandei", se arata intr-un comunicat al Air France KLM.

Transavia.com opereaza o flota de 31 de avioane Boeing 737-700s si 800s. In anul fiscal 2005-2006 compania a inregistrat venituri de 468 milioane euro si un profit operational de 32 milioane de euro.