Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, a declansat ieri un nou razboi cu Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua. „Kaiserul” doreste marirea penalitatilor pentru afirmatii defaimatoare, capitol la care latifundiarul din Pipera este lider absolut. Inasprirea legilor se va discuta in sedinta Comitetului Executiv, programata pe 20 noiembrie, la Piatra Neamt.

Gigi Becali a strans numeroase suspendari si amenzi, dar niciuna dintre pedepse nu l-a facut sa-si modereze discursul. Ultima acuzatie grava si neprobata pana in acest moment a facut-o dupa partida Dinamo - Otelul. „Un ospatar de la hotelul Phoenicia mi-a zis ca Buduru le-a spus arbitrilor sa stea linistiti, ca va fi meci amical”, a spus Becali intr-o emisiune televizata. Dinamo a depus memoriu impotriva latifundiarului.

„Sa se aplice pedepse maxime”

„Exista patru sau cinci propuneri pentru modificarea regulamentului disciplinar, care vor fi analizate in cadrul Comitetului Executiv. Sa vedem daca se vor aproba. Eu am spus ca e bine sa se aplice pedepse maxime, dar asta depinde de comisiile care analizeaza cazurile respective, pentru ca federatia nu se mai poate amesteca in astfel de decizii.

In acest sens, se va lua in discutie marirea cuantumului penalitatilor pentru comportament sau afirmatii jignitoare”, a motivat Lupescu.

„Nici daca-l ataca pe presedinte nu pateste nimic”

Oficialul FRF stie ca putine pedepse il pot linisti pe guralivul Becali. „Si ce daca ar fi declarat „persona non grata”? Credeti ca va pati ceva? Intr-o alta tara probabil ca nu ar mai fi avut acces pe stadion sau nu ar mai fi fost bagat in seama. La noi insa, nici daca il ataca pe presedintele tarii nu pateste nimic.

Problema este ca intr-o tara civilizata nu s-ar intampla asa ceva, dar la noi nu exista respect”, a mai spus Lupescu.

Integral in EVZ