Bucurestenii care circula cu metroul pe magistrala 1 au la dispozitie vagoane noi de tip Bombardier, la fel ca trenurile de pe magistrala 2. Trenul pus ieri pe linii este primul dintr-o serie de 26. Metrorex si-a innoit parcul de trenuri, afacere care se ridica la nu mai putin de 110,4 milioane de euro.

Contractul prevede livrarea a 26 de trenuri, din care 20 pe baza contractului si sase, in mod suplimentar. Deocamdata a fost lansat in circulatie abia primul tren din seria care va circula pe magistralele 1 si 3 ale metroului bucurestean. Restul lotului va fi livrat in cursul anului 2007.

Vechile garnituri vor circula in paralel cu cele noi, urmand sa fie inlocuite treptat, pe masura implinirii termenelor de exploatare. "Noile garnituri vor contribui la suplimentarea capacitatilor de transport si la reducerea intervalelor de circulatie a trenurilor", a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu, prezent la receptia trenului in statia de metrou Dristor 2.

Berceanu, suparat pe pictorii de graffiti

Ministrul Berceanu si-a exprimat speranta ca noile trenuri nu vor fi distruse, dupa ce a vazut un tren vechi in statia Dristor 2, plin de desene graffiti. "Este o porcarie ce se intampla cu graffiti de pe trenuri si nu imi dau seama de ce se intampla asa ceva. Sunt foarte nemultumit si voi lua masuri dure", a declarat Berceanu, vizibil deranjat.

Oficialul se gandeste chiar la o dublare a pretului calatoriei pentru a asigura paza noilor trenuri, in cazul in care se vor inregistra asemenea incidente. Nici Liviu soava, directorul general, nu este strain de activitatile "artistice" ale pictorilor amatori din subteran. El a spus ca au fost prinse mai multe persoane care au pictat trenurile, majoritatea din Franta si Slovenia.

Primaria va administra metroul daca are bani

Berceanu nu are nimic impotriva transferului Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor la Primaria Capitalei.

Integral in Adevarul