"Sunt unul dintre initiatorii rezolutiei de saptamana trecuta de la Suceava, care recomanda pornirea de discutii cu domnul Theodor Stolojan. Va marturisesc ca nutream speranta ca domnul Stolojan va da foarte rapid un semnal similar. Noi il asteptam in continuare" - a declarat Varujan Vosganian, citat de televiziunile romanesti de stiri.

El a spus ca asteapta ca fostul lider liberal sa aiba aceleasi obiective cu actuala conducere a partidului: mentinerea aliantei cu Partidul Democrat, castigarea alegerilor urmatoare, precum si stabilirea normelor interne printr-un congres extraordinar.

Vosganian a adaugat ca 39 din cei 47 de lideri ai organizatiilor judetene si de sector "s-au manifestat raspicat pentru sustinerea rezolutiilor PNL si ca 80% dintre parlamentari au refuzat semnarea oricarui apel".

Pe de alta parte, intr-o reuniune la Bucuresti, a Ligii Alesilor Locali, presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca este vremea "separarii apelor in PNL", sugerand ca este momentul ca sustinatorii lui Stolojan sa aleaga daca mai raman sau nu in partid.

Totodata, Tariceanu i-a invitat pe platformisti sa plece la PD, apreciind ca acestia nu vor reusi sa predea PNL-ul pe "altarul altcuiva", cata vreme va conduce partidul. "Daca ei cred ca ideile partenerilor nostri de Alianta sunt mai valoroase decat ale noastre si vor sa mearga la ei, sunt liberi sa o faca", a precizat liderul PNL.

Calin Popescu Tariceanu a mai afirmat ca in acest moment se poate spune ca este o furtuna "pe platforma si nu in PNL. Este extrem de important sa ramanem bine ancorati in realitate. Realitatea nu este cea de politica de doi bani intre Ionescu si Popescu sau intre unul care a sarit pe platforma si cel care a ramas in PNL”, a adaugat premierul.