Peste cinci mii de absolventi ai facultatilor de medicina au sustinut, duminica, examenul de rezidentiat. Centrele de examen au fost la Cluj - pentru specialitatile medicale, la Bucuresti - pentru specialitatile chirurgicale si la Timisoara - pentru pentru specialitatile dentare. La Craiova se sustine examenul pentru laborator, iar la Targu Mures pentru farmacie.

Potrivit Realitatea TV, cele mai cautate au fost cele de la specialitatile chirurgicale, unde concurenta este de patru pe loc. La specialitatile medicale au candidat aproape trei mii de persoane pe 1.380 de locuri. Cei mai putini candidati au fost inscrisi pentru medicina de familie si farmacie.

Membrii comisiei nationale de rezidentiat au plecat de joi, intr-un loc secret unde, paziti de jandarmerie, au avut sarcina de a concepe subiectele ce urmeaza a fi date la examen, au declarat pentru NewsIn, oficiali din Ministerul Sanatatii.

Pentru a indeparta orice suspiciune privind o posibila frauda la examenul de rezidentiat, si in acest an, toate procedurile legate de transportul subiectelor s-a desfasurat sub paza stricta a jandarmilor, au mai declarat sursele citate.

NewsIn noteaza ca examenele s-au incheiat la ora 14.00, iar dupa o pauza de aproximativ o ora, in care au fost predate lucrarile catre sefii de comisii, concurentii au primit rezultatele corecte ale grilelor de concurs.

Viitorii medici rezidenti in chirurgie care au dat examenul la Bucuresti au apreciat ca grilele de concurus au fost pe masura asteptarilor."Nu pot sa spun ca au fost grele, depinde cat de mult ai invatat", a declarat o tanara la iesirea din sala.

Alti candidati, care se prezentau pentru a doua oara la concursul de rezidentiat au spus ca nivelul de dificultate a fost putin mai redus anul acesta decat anul trecut cand ei au picat examenul. Totusi, unul dintre ei a precizat ca "si anul trecut mi s-a parut ca examenul a fost usor, dar l-am picat, deci nu ma pot baza pe impresia pe care o am acum la iesirea din sala".