Declaratiile-soc ale ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, prin care acesta anunta ca atat el, cat si familia sa, se simt urmariti, au starnit o serie de reactii atat din partea unor institutii ale statului, cat si din partea unor partide politice.

PC si PD ii cer lui Seres sa faca publice numele celor care au facut presiuni

Partidul Conservator i-a cerut ministrului Seres sa faca publice numele celor care au facut presiuni asupra sa, asigurandu-l de sprijinul ”fara echivoc” al acestei formatiuni politice. Mai mult, conservatorii ii solicita ministrului "sa mearga pana la capat".

"PC doreste ca ministrul Seres sa faca publice numele tuturor celor care au facut presiuni asupra sa, indiferent din ce zona politica sau economica provin", a anuntat vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca, intr-un comunicat de presa, dat publicitatii.

Si Partidul Democrat i-a cerut imperativ ministrului Codrut Seres sa faca publice numele reprezentantilor PD care au facut vreodata presiuni politice asupra sa pentru a favoriza orice fel de contract.

Potrivit unui comunicat semnat de presedintele executiv Adriean Videanu, democratii considera ca generalizarea facuta de ministrul Economiei si Comertului, in sensul ca toate partidele politice ori parlamentari din toate partidele politice au facut presiuni asupra sa nu este menita sa limpezeasca in niciun fel situatia in care se afla, ci mai degraba poate ascunde adevaratele presiuni din anumite zone politice.

Liberalii sustin ca nu au facut presiuni asupra lui Seres

Presedintele Ligii Alesilor Locali PNL, Ludovic Orban, a declarat ca alesii locali liberali nu fac presiuni asupra ministrului Economiei, Codrut Seres, mentionand insa ca acestia au probleme serioase in relatia cu regiile si societatile din subordinea Ministerului Economiei.

Totodata, Orban a admis ca este "normal" ca asupra fiecarui minister sa fie exercitate presiuni din partea tuturor parlamentarilor.

"Nu am auzit de presiuni, desi probabil exista asupra fiecarui ministru presiuni din partea tuturor parlamentarilor. E normal sa fie asa, in orice tara civilizata”, a mentionat Ludovic Orban.

SRI nu a primit o solicitare de la Seres, iar SIE nu comenteaza

Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a declarat, pentru Realitatea TV, ca ministrul Seres nu a facut nicio plangere in acest sens. Nici la Inspectoratul General al Politiei nu exista o asemenea declaratie.

SRI va incepe, insa, verificarea plangerii ministrului conservator al Economiei, Codrut Seres, potrivit careia la adresa sa se fac presiuni din partea tuturor partidelor, care au culminat cu urmarirea sa si a sotiei sale de doua saptamani, pe fundalul reinnoirii contractelor de energie.

Intr-un interviu pentru NewsIn, Bercaru a declarat ca Serviciul de informatii interne a demarat verificarea plangerii lansate in conferinta de presa de duminica a ministrului Economiei, Codrut Seres.

El a mai precizat ca SRI pregateste o informare in acest sens, din care va face publice date despre situatia invocata de ministrul Economiei, care este si membru de drept al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, CSAT.

SPP precizeaza ca ministrul Codrut Seres nu beneficiaza de masuri de protectie, dar in urma unei cereri a acestuia va fi pazit "conform competentei" incepand de duminica, iar solicitarea acestuia va fi analizata de CSAT.

Potrivit unui comunicat SPP, ministrul Ioan Codrut Seres a solicitat asigurarea protectiei sale, aceasta cerere urmand sa fie transmisa Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, care va decide asupra masurilor ce se impun pentru protectia demnitarului.

"Pana la decizia CSAT, SPP va asigura masurile specifice conform competentei institutiei noastre", se mai arata in comunicatul Serviciului de Protectie si Paza.

SPP mai precizeaza ca ministrul Seres nu a beneficiat de masuri de protectie, iar Serviciul nu detine date in sensul amenintarii domniei sale sau a familiei si nici nu a primit informatii in acest sens de la alte institutii din domeniul sigurantei nationale.