Finul viceprimarului Razvan Murgeanu, un personaj care se lauda peste tot cu relatia apropiata pe care ar avea-o cu Traian Basescu, imparateste de cativa ani peste lacurile si parcurile Bucurestiului. Virgil Cirstea a reusit o performanta pe care nimeni din Primaria Capitalei nu a putut sa o faca: unificarea Administratiei Lacuri cu cea a Parcurilor si Gradinilor, sub o singura conducere.

Starostele acestei structuri, unde lucreaza peste 1.500 de oameni si al carei buget anual depaseste 800 miliarde de lei, a fost numit Virgil Cirstea. Omul a fost sustinut in acest demers de grupul de interese Alexandru Bittner - Adrian Petrache - Dan Bartolomeu Finis - Dorin Cocos.

Ca sa se revanseze, directorul a preschimbat Administratia Parcuri si Lacuri intr-o vaca de muls pentru cei fata de care are obligatii.

Satul Francez, fara caini

Celebrul Cartier Francez din vecinatatea Parcului Herastrau se afla in custoria Administratiei Lacurilor si Parcurilor de Agrement Bucuresti. In perimetrul acestuia, unul dintre activele vanate de ani buni de tot soiul de afaceristi autohtoni este renumitul Club Francez.

Este vorba de un complex de lux, intins pe mai bine de un hectar de teren, dotat cu o piscina semiolimpica acoperita, terenuri de tenis, baruri si restaurante, sali de biliard, gimnastica, sauna si jacuzzi. De multa vreme, locul acesta este frecventat de lumea buna a Bucurestiului, de la parlamentari, cantareti, fotbalisti si vedete tv.

In primavara anului acesta, cu voie de la Administratia Lacuri si Parcuri, Clubul Francez a fost scos la mezat. Directorul Virgil Cirstea a fost artizanul unui tun financiar de proportii, acceptand incredintarea, fara licitatie, a activului respectiv. S-a incheiat un contract de asociere in participatiune cu societatea Mamaia SA, prin care ultima primea dreptul de exploatare a bazei.

Culmea tupeului, administratorul SC Mamaia SA este chiar finul lui Cirstea, un anume Lucian Dan. Situatia este recunoscuta cu nonsalanta si de catre nasul de la primarie, care ne-a declarat ca: "Nu vad de ce finul meu nu poate conduce o firma, care sa fie asociata cu Administratia?!"

sirul cumetriilor care mulg bani de pe urma Satului Francez nu se opreste insa aici. Contracte grase de lucrari in zona au primit firmele Tehnolux Invest SRL si Crirox Group Construct SRL, in care asociat este Mihai Ancuta, finul directorului general.

Sereleurile sunt permanent pe statele de plata ale Administratiei Parcurilor si Lacurilor, fiind cele care au executat platformele de gunoi din parcurile Capitalei.

Apararea lui Cirstea: "si alti directori au furat statul"

In momentul in care a vazut ca se intereseaza cineva de afacerile pastorite de el la Administratia Lacuri si Parcuri, directorul Virgil Cirstea a devenit extrem de comunicativ. "Exista aici legaturi de rudenie si afaceri de familie de te iei cu mainile de cap. Fostul director, Silviu Popa, si-a angajat fiul, Mihai Popa, si nora, Cristina Popa, pe vremea cat imparatea aici.

Acelasi personaj a angajat afaceri cu firma celuilalt fiu al sau, Bogdan Popa. si alti directori au furat statul", a explicat directorul Cirstea. El a scos la iveala un contract incheiat intre Administratia Parcurilor si Gradinilor si SC BoniPopa SRL, prin care ultima parte a primit o bucata din fostul sediu al administratiei.

"Pot sa va spun ca acolo au amenajat o carciuma, extinzandu-se abuziv si pe o suprafata de 300 de metri patrati. Imobilul se afla insa pe lista monumentelor istorice", povesteste noul director.

Ceea ce "a uitat" acesta sa introduca in ecuatie este faptul ca domnia sa se afla la conducerea Administratiei Lacuri si Parcuri de peste 5 ani, perioada in care a avut timp sa starpeasca toate aceste cumetrii pe care acum le infiereaza. Numai ca omul s-a ocupat mult mai intens de prosperitatea personala si de cea a prietenilor si rudelor.