Patriarhia Romana si Editura Universalia lanseaza, miercuri, lucrarea Enciclopedia lacasurilor de cult din Bucuresti. Cele doua volume realizate de arhitectii Lucia Stoica si Neculai Ionescu-Ghinea prezinta bisericile din Capitala apartinand tuturor cultelor.

Volumele publicate in limba romana si engleza reprezinta un exceptional instrument de referinta pentru civilizatia Bucurestilor de-a lungul a peste 500 de ani.

Primul volum este dedicat bisericii ortodoxe si cuprinde prezentarea unui numar de 350 de biserici, cu intreg patriimoniul lor de istorie, arta si civilizatie, prezentate in 736 de pagini, insotite de fotografii si desene color si alb-negru, harti, planuri si schite privind arhitectura acestora.

Cel de-al doilea volum, dedicat celorlalte biserici si culte din Bucuresti, prezinta in cele 448 de pagini biserici si capele catolice, biserici greco-catolice desacralizate, demolate, biserici protestante (Biserica Anglicana, Biserica Reformata-Calvina, Biserica Evanghelica C. A. Luterana, Biserica Evanghelica S.

P.), biserici neoprotestante, baptiste, penticostale, adventiste, moschei, geamii, temple si sinagogi, existente si demolate s.a.

La lansarea enciclopediei vor participa Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist, preoti ortodocsi si reprezentanti ai altor culte.

Editia a fost ingrijita de Doina Uricariu, iar studiile introductive sunt semnate de Costion Nicolescu, Petre Iliescu si Lucia Stoica.

Pretul in librarii este de 469 de lei.