Va desecretiza CSAT contractul PETROM?, se intreaba cei de la Romania Libera care vorbesc despre intalnirea de taina dintre Basescu si Tariceanu. Procurorii anticoruptie intocmesc acte premergatoare inceperii urmaririi penale in legatura cu privatizarea Petrom, scrie Adevarul. Dorinel Mucea, "mana dreapta a lui DIP", da austriecilor 15 milioane de metri patrati in terenuri petrolifere si comerciale la un pret mult subevaluat, de 0,5 euro/mp, scrie EvZ. Guvernul Romaniei a ajuns sa ceara mila OMV - Petrom, scrie Jurnalul National.

Mucea, petrolul si austriecii

de Marius Draghici (Evenimentul Zilei)

Dorinel Mucea, "mana dreapta a lui DIP", da austriecilor 15 milioane de metri patrati in terenuri petrolifere si comerciale la un pret mult subevaluat, de 0,5 euro/mp.

Unul dintre micii actionari ai Petrom-OMV Dan Paul, a descoperit ca Ministerul Economiei si Comertului intentioneaza sa tranzactioneze la un pret suspect de mic un lot important din terenurile aflate in proprietatea statului.

Principalul beneficiar este actionarul majoritar al Petrom-OMV. Austriecii vor putea cumpara 1.500 de hectare de teren la pretul mediu de 0,5 euro pe metrul patrat.

Statul roman vrea sa mareasca, cu aceste terenuri, capitalul social al Petrom. Afacerea bate la ochi pentru ca suprafetele sunt amplasate in zone cu o valoare superioara, iar unele stau pe zacaminte de petrol. Scandalos este ca din aceasta afacere statul pierde din nou, iar gruplul OMV castiga enorm.

Tranzactia este perfect acoperita de contractul de privatizare al Petrom, ale carui clauze confidentiale au fost dezvaluite recent de "Evenimentul zilei".

Statul roman detine peste 40% din Petrom si este reprezentat de MEC prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). In Consiliul de Administratie al Petrom OMV il regasim ca reprezentant al statului pe Dorinel Mucea, directorul adjunct al OPSPI, cunoscut sub numele "mana lui Dan Ion Popescu". Mucea a negociat privatizarea Petrom.

Integral in EvZ.

Va desecretiza CSAT contractul PETROM?

preluare Romania Libera

Ca de atatea alte ori in situatie de criza, premierul Calin Popescu Tariceanu a primit la Palatul Victoria vizita neasteptata a presedintelui Traian Basescu, decis sa se implice in rezolvarea crizei energiei.

La cabinetul premierului au fost convocati pentru o sedinta ce a durat aproape o ora si ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, alaturi de ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Toate sursele au confirmat ca subiectul pentru care presedintele s-a deplasat la Palatul Victoria este legat de siguranta energetica a Romaniei, ferindu-se sa ofere alte amanunte. A fost preambulul sedintei CSAT, programata pentru miercuri, prilej cu care va fi analizat contractul de privatizare a PETROM si a societatilor de distributie a energiei.

Integral in Romania Libera

Privatizarea Petrom, pe axa DNA - Cotroceni

de Liliana Nastase , Mircea MARIAN (Adevarul)

Procurorii anticoruptie intocmesc acte premergatoare inceperii urmaririi penale in legatura cu privatizarea Petrom.

Procurorul-sef al Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie din cadrul DNA, Doru tulus, ne-a declarat, ieri, ca pana in prezent nu a fost audiat nimeni in acest dosar, anchetatorii asteptand documente de la mai multe institutii in vederea deslusirii afacerii.

In luna mai, procurorii au primit de la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie ordinele prin care s-a constituit Comisia de privatizare a Petrom.

La dispozitia DNA au fost puse copii ale contractului de privatizare, raportul privind activitatea Comisiei de privatizare, raportul de evaluare intocmit de consortiul Credit Suisse First Boston - Europe Limited si ING Bank London Branch.

Integral in Adevarul.