"Reconcilierea" in PNL s-a terminat cu un razboi, scrie Cotidianul. Tariceanu vrea congres "extraordinar" si cere revocarea lui Flutur, scrie Romania Libera care avertizeaza ca Bugetul atarna de votul platformistilor. Conform unor surse liberale, citate de EvZ, Congresul ar putea fi organizat chiar in ianuarie anul viitor. Stolojan spune ca intentia platformistilor este crearea unui nou partid liberal, scrie Jurnalul National.

„Reconcilierea“ in PNL s-a terminat cu un razboi

de Alina Mihai(Cotidianul)

Concilierea Stolojan-Tariceanu a esuat ieri la prima intilnire. „A fost o discutie cam sterila“, a afirmat Tariceanu, „dezamagit de aplecarea acestor domni catre politica marunta“. Stolojan il acuza, in schimb, de afirmatii „agresive“.

„Ati notat declaratia domnului Tariceanu, o declaratie dupa parerea mea agresiva, care nu a respectat nici spiritul discutiilor, nici concluziile noastre“, a fost si parerea lui Theodor Stolojan la finalul intilnirii.

Cele doua atitudini antagonice reflecta atmosfera tensionata de la Casa Dante, acolo unde fostul lider al PNL Stolojan, insotit de ministrul Flutur, de cei cinci semnatari ai platformei si de sase presedinti de filiale, s-a intilnit cu actualul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Acesta din urma a fost si el acompaniat de presedinti de filiale si doar de Teodor Melescanu din partea conducerii partidului.

Stolojan: „Raspunde tu, Valeriu!“

Potrivit participantilor, Theodor Stolojan a fost acuzat ca are de gind sa distruga PNL prin fuzionarea cu PD si ca urmeaza planurile lui Traian Basescu. Potrivit unor surse liberale, seful filialei Neamt, Gheorghe Stefan, s-a jurat pe familie ca intentia platformei nu este de fuziune.

„Atunci ce inseamna unificarea dreptei? De ce nu e suficienta Alianta?“, a intrebat Tariceanu mai mult retoric. „Raspunde tu, Valeriu!“, ar fi spus Theodor Stolojan adresindu-se lui Valeriu Stoica.

Acesta a explicat ca federatia prevazuta in platforma presupune prelungirea Aliantei cu PD, dar de pe pozitii de egalitate, fara mentinerea competitiei din actualul protocol, care impune realizarea de sondaje pentru intocmirea listelor comune. „Atunci voi contestati conducerea partidului, ce vreti, sa ma dau la o parte?“, ar fi schimbat seria de reprosuri Tariceanu.

„Nu, domnule, va contest performantele“, s-a eschivat Stolojan, moment in care au pornit ostilitatile dintre deputatul PNL Relu Fenechiu si Valeriu Stoica. „Ce performante a avut Valeriu Stoica cind a adus partidul la 5-6%?“, a ripostat Fenechiu. „Era alt context“, ar fi pus capul in pamint Stoica.

Cotidianul.

Bugetul atarna de votul platformistilor

Tariceanu vrea congres "extraordinar" si cere revocarea lui Flutur

preluare Romania Libera

Comitetul Executiv al PNL a decis ieri organizarea unui congres extraordinar cel mai probabil in luna ianuarie. Apropiatii lui Tariceanu au recurs la aceasta miscare pentru a transa rapid lucrurile cata vreme gruparea Stolojan este inca minoritara. De altfel, Tariceanu a repetat ieri ca platformistii sunt in afara PNL.

Conducerea PNL a decis sa-i retraga sprijinul politic ministrului Agriculturii. Tariceanu a spus ca Flutur are termen pana astazi sa demisioneze, altfel va propune revocarea. Insa revocarea depinde de acordul presedintelui Basescu. Ieri Flutur a anuntat ca nu isi va da demisia.

Romania Libera

Congresul Extraordinar, tratament antiplatforma

preluare EvZ

Pentru a-i contracara pe contestatari, conducerea liberala a decis sa treaca testul unui Congres Extraordinar, care ar putea fi convocat de Delegatia Permanenta de la sfarsitul lunii. Conform unor surse liberale, Congresul ar putea fi organizat chiar in ianuarie anul viitor.

Nu este clar cum ar putea participa la Congres reprezentantii platformei, care au fost exclusi din partid, cu Stolojan si Stoica in frunte. Conducerea PNL a respins ieri solicitarea lui Stolojan de a-i reprimi in partid pe cei exclusi si de a le permite sa caute adepti in cadrul PNL.

Conform deciziilor de ieri, platformistii pot reveni in partid numai daca renunta la ideile platformei, ceea ce i-ar lasa insa fara o oferta alternativa pe baza careia sa participe la alegerile interne.

Este greu de crezut ca Stolojan si Stoica vor accepta aceste conditii, intrucat nu cred in corectitudinea unui Congres organizat de actuala conducere. "Un Congres corect inseamna reprimirea noastra in PNL", a declarat Stolojan.

EvZ

Stolojan - Un alt partid liberal

Creatorul Aliantei PNL-PD, Theodor Stolojan, recunoaste, intr-o intal-nire cu usile inchise, ca aceasta alianta este aproape de rupere. Stolojan spune ca intentia platformistilor este crearea unui nou partid liberal.

Jurnalul National.