Un avion militar s-a prabusit, miercuri, la pranz, in localitatea aradeana Beliu. Dan Ghica, pilotul avionului prabusit, a fost gasit mort el nereusind sa se catapulteze. Avionul este un MIG 21 Lancer si apartine unitatii militare de la Campia Turzii.

Dan Ghica, avea 39 de ani, era casatorit si avea o fetita. Era pilot de clasa I si avea la activ peste 700 de zboruri pe MIG Lancer.

Prefectul de Arad, Gavril Popescu, a declarat, pentru Realitatea TV, ca locul in care s-a prabusit aparatul a fost izolat, iar populatiei i s-a cerut sa evacueze zona.

Primarul localitatii, Pavel Tica, a declarat, pentru Realitatea TV, ca s-a deplasat la fata locului, unde exista un crater de 6-7 metri si resturi din avion. El a mai precizat ca aparatul s-a prabusit langa un depozit forestier de pe raza ocolului silvic Beliu. Se pare ca pilotul a incercat sa evite zonele locuite.

Miercuri seara, la locul incidentului au fost aduse cateva utilaje de mare tonaj, pentru a incerca scoaterea din pamant al avionului.

Accidentul aviatic de miercuri, din judetul Arad, este al noualea incident de acest gen, in care au fost implicate aparate MIG 21-Lancer, aflate in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Potrivit Realitatea TV, aparatele de tip MIG 21 vor fi retrase de la zbor incepand de anul viitor, intrucat nu mai corespund standardelor NATO. Ministerul Apararii Nationale nu a hotarat, deocamdata, care va fi tipul de avion care il va inlocui pe MIG 21, dar acest tip de aparat nu va mai fi folosit decat pana la sfarsitul anului.