Premierul Calin Popescu Tariceanu operat, joi, la genunchi, intr-un spital din Franta, este intr-o stare foarte buna, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Prim-ministrului i-au fost refacute ligamentele de la piciorul stang iar "starea sa este excelenta, este activ, nu are dureri si s-a pus, deja, la curent cu noutatile din tara", a spus Marinescu.

Acesta a explicat ca operatia, realizata cu ajutorului unei tehnologii foarte performante, a durat doua ore si jumatate iar premierului i s-a facut anestezie generala.

Astazi premierul va ramane sub supraveghere medicala iar de maine (vineri) va incepe recuperarea, a adaugat Oana Marinescu.

Ea a refuzat insa sa ofere detalii despre clinica unde a fost operat Tariceanu sau costul interventiei chirurgicale, motivand ca premierul are nevoie de o "marja de discretie".

Primul ministru a trebuit sa se opereze dupa accidentul de motocicleta pe care l-a avut in luna iulie.

Calin Popescu-Tariceanu se va intoarce in tara duminica iar in aceasta perioada nu si-a delegat atributiile unui alt membru al guvernului.

Primul-ministru nu a dorit sa specifice clinica unde se va opera deoarece doreste sa se bucure de liniste.

Seful executivului a precizat ca va tine permanent legatura cu membrii cabinetului, in salon fiind deja instalat echipamentul necesar comunicarii.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai precizat ca operatia va fi suportata financiar de catre premier.