Emisiunea de obligatiuni lansata de Banca Comerciala Romana (BCR) a fost suprasubscrisa, banca atragand 242,8 milioane lei, aproximativ 69,18 milioane euro, in cadrul unei oferte derulate, in perioada 8-21 noiembrie, pe piata interna de capital prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.

In cursul perioadei de subscriere, investitorii au achizitionat 2,42 milioane de obligatiuni, gradul de suprasubscriere fiind de 21,41%.

Din totalul obligatiunilor subscrise 98,73% din obligatiuni au fost subscrise de investitorii mari iar 1,27% din obligatiuni de investitorii retail.

Structura investitorilor arata ca 56,9% din volumul a fost realizat de societati bancare rezidente si nerezidente, 32,9% din subscrieri au aprtinut societatilor de asigurari, iar 5,6% fondurilor de investitii.

Din punct de vedere al distributiei dupa tipul investitorilor un procentaj de 98,63% au fost subscrise de catre investitori persoane juridice in timp ce 1,37% au fost subscrise de investitori persoane fizice.

Titlurile au o maturitate de trei ani si dobanda anuala de 7,25%.

Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100 lei.

Intermediarul acestei emisiuni este BCR Securities. BCR intentioneaza listarea acestor obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este cea mai importanta institutie bancara din Romania, gestionand active de peste 11 miliarde de euro. Banca are in prezent 457 sucursale si agentii in intreaga tara si o retea de peste 1.200 ATM-uri si aproape 9.200 de POS.