Piata de arta din Londra e invadata de falsuri, scrie editia electronica a cotidianului Mosnews, citand Daily Mail. Se pare ca responsabilii acestei invazii sunt gruparile de crima organizata din Rusia. In dorinta de a spori atentia colectionarilor, Scotland Yard a organizat prima expozitie, realizata exclusiv cu falsuri.

In cadrul expozitiei, a fost prezentata o intreaga gama de obiecte falsificate, chiar si tablouri de Pablo Picassosi LS Lowry.

Unul din membri importanti ai retelei este Robert Thwaite, care a reusit sa introduca in circuitul pietei o serie de tablouri falsificate de o asemenea maniera incat au reusit sa pacaleasca si ochiul celor mai buni experti britanici.

Acesta a fost prins abia dupa ce a incercat sa vanda pentru a treia oara, aceluiasi colectionar, un tablou al pictorului din perioada victoriana Anster Fitzgerald, fapt ce a trezit suspiciunile potentialului client.

Se pare ca reteaua se ocupa, pe langa falsificarea de tablouri si de duplicarea de medalii, monede rare si piese de ceramica.