Discutiile pe buget au fost programate la ora noua dimineta insa din lipsa de cvorum votul pe articole a inceput cu trei ore intarziere.

In urma anuntului facut de catre ministrul de Finante impreuna cu ministrul Educatiei privind acceptarea amendamentului legat de suplimentarea fodurilor pentru cresterea salariilor, dezbaterile pe proiectul de buget pe 2007 au primit o gura de oxigen si au motivat parlamentarii sa se apuce de treaba.

Deputatul Lia Olguta Vasilescu (PRM) a anuntat ca isi va retrage toate amendamentele privind "Educatia", fiind multumita de decizia Guvernului.

Senatorul Anghel Stanciu (PSD) a precizat ca acceptarea acestui amendament reprezinta un pas inainte pentru ca, impreuna cu sumele ce vor fi alocate prin rectificarile bugetare de anul viitor, invatamantul sa beneficieze de cele 6% din PIB stabilite prin lege.

Parlamentarii au reusit sa dezbata si sa aprobe in sedinta de joi cinci articole din proiectul de buget, mai mult decat in oricare sedinta de pana acum, ajungand astfel la textul cu numarul 12. Variantele adoptate au fost cele din forma initiata de Guvern si comisiile de specialitate, nefiind acceptat nici un amendament.

Discutiile pe proiectul de buget vor fi reluate luni, 27 noiembrie.