Federatia Educatiei Nationale saluta decizia Guvernului de a sustine in al XII-lea ceas amendamentul privind cresterea salariala pentru 2007 cu 7%, incepand cu 1 ianuarie, si 15% de la 1 octombrie.

Totusi actiunile de protest nu se vor incheia. Greva japoneza, declansata de profesori va continua pana cand plenul Parlamentului va aproba amendamentul Comisiei de Invatamant.

Intr-un comunicat de presa, liderul FEN, Catalin Croitoru, considera ca protestele membrilor FEN si FSLI au demonstrat ca se poate face lupta sindicala si fara amenintari cu demiterea Guvernului.

“De asemenea, suspendarea relatiilor de parteneriat social va continua si in perioada urmatoare. Sunt inca probleme nerealizate. Ne referim la alocarea a 6% din PIB pentru Educatiei si la mimarea parteneriatului social”, se mai arata in comunicat.

FEN doreste sa avertizeze inca o data Guvernul ca parteneriatul social trebuie sa fie permanent, in conditiile prevazute de lege, si nu selectiv asa cum din pacate s-a intamplat pana acum", a adaugat Catalin Croitoru.

Cele patru federatii reprezentative din invatamant au cerut la ultima runda de negocieri 6% din PIB pentru Educatiei si o crestere salariala pentru 2007 de 30 %.