Un membru al lumii interlope din Belgrad acuzat de complicitate la asasinarea premierului sarb Zoran Djindjici sustine ca fostul vicepremierul Nebojsa Covici este implicat in aceasta crima. Potrivit martorul cheie si liderul ultranationalist Voislav Seseli stia despre planul de eliminare a lui Djindjici, relateaza Reuters.

Pentru cooperare cu procurorii, Dejan Milenkovici beneficiaza in prezent de un program de protectie a martorilor. El a declarat in fata unui tribunal din Belgrad ca adjunctul lui Djindjici, Nebojsa Covici, era la curent cu planul de ucidere a primului-ministru.

Milenkovici sustine ca si liderul ultranationalist Vojislav Seselj, un dusman declarat al lui Djindjici, stia si el de complot.

Martorul a explicat ca planul de asasinare a premierului a fost pus la cale de fostul sef al unei unitati a fortelor speciale, legionarul Milorad Lukovici (alias Ulemek), impreuna cu liderul gruparii criminale Zemun, Dusan Spasojevici.

"Decizia uciderii premierului a fost luata de Ulemek, in acord cu Spasojevici, deoarece fusesera informati ca membrii clanului Zemun urmau sa fie arestati. Ulemek mi-a spus ca beneficia de sustinerea lui Covici in planul de asasinare a premierului, de care stia si Seselj ", a povestit martorul.

Fostul vicepremier a respins vehement acuzatiile care i se aduc.

"Declaratiile martorului sunt o minciuna clasica, o ofensa si o incercare de defaimare a reputatiei mele. Nu cunosc motivele autorilor acestui scenariu si nu cred ca Milenkovici face asta de unul singur. Timpul va arsta cine se afla in spatele incercarii de manipulare a publicului si a intregului caz. Sunt la dispozitia justitiei si a autoritatilor", a afirmat Nebojsa Covici.

Covici, care a fascut anuntul asasinarii premierului Djindjici in martie 2003, a fost principalul responsabil de relatiile cu NATO, dupa ce Alianta Nord-Atlantica a bombardat Serbia si a ocupat provincia Kosovo in 1999.

Zoran Djindjici a condus primul Guvern democratic sarb, dupa indepartarea de la putere a lui Slobodan Milosevici, in anul 2000 si a fost impuscat mortal in martie 2003, chiar in fata cladirii Guvernului