Fostul ambasador UE a fost reclamat de presedintele CJ Constanta pentru trafic de influenta in distribuirea fondurilor UE in judet.

Fostul sef al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, este cercetat de Oficiul de Lupta Anti-Frauda de la Bruxelles (OLAF) pentru presupuse acte de coruptie comise in timpul mandatului sau in Romania, a declarat, ieri, deputatul PIN Lavinia Sandru.

Potrivit acesteia, Scheele a fost reclamat, in urma cu cateva luni, in cazul unui program ISPA de 96 de milioane de euro, destinat modernizarii alimentarii cu apa si tratarii apelor reziduale din judet. Dupa aceasta, ar fi fost audiat de OLAF.

Purtatorul de cuvant al OLAF, Alessandro Buttice, ne-a declarat, insa, ieri, ca "OLAF nu a deschis niciodata o ancheta referitoarela Jonathan Sheele si nici nu l-a audiat pe acesta".

Presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu il acuza pe Scheele ca ar fi intervenit in favoarea firmei Themeliodomi SA, din Grecia, ajutand-o sa obtina fonduri UE nerambursabile pentru construirea unei statii de epurare a apei in Constanta.

Ulterior, pe lista cu firme pe care Scheele le-ar fi sprijinit s-au adaugat inca trei, semnalate de alti reclamanti: CES Consulting Engineers Salzgitter GMBH (Germania), Athena SA (Grecia) si Passavant Roediger (Grecia). Valoarea totala a programului se ridica la peste 96 de milioane de euro, din care 72 de milioane reprezinta fonduri nerambursabile.

Contractele au vizat construirea unor statii de epurare a apei la Constanta Nord si Eforie Sud.

Constantinescu acuza tandemul Scheele-PD

Nicusor Constantinescu a recunoscut, ieri, pentru EVZ ca l-a reclamat pe Jonathan Scheele in numele Consiliului Judetean. "I-am facut sesizare imediat cum am ajuns presedinte al Consiliului Judetean, in 2004.

Integral in EvZ