Presedintele rus Vladimir Putin a respins, vineri, acuzatiile potrivit carora ar avea legatura cu asasinarea fostului agent KGB Aleksandr Litvinenko, care a murit in urma unei presupuse otraviri. Putin a declarat ca incidentul nu ar trebui transformat intr-un scandal mai ales ca nu exista indicii in acest sens, conform Reuters.

In acelasi timp medicii britanci au transmis printr-un comunicat de presa ca au gasit cantitati mari de plutoniu 210 in organismul fostului agent secret.

"Nu exista nici un temei pentru o astfel de speculatie. Este foarte trist ca un eveniment tragic precum moartea unui om este folosit pentru speculatii politice. Moartea unui om este intotdeauna o tragedie, o deplang si exprim condoleante familiei", a declarat Putin intr-o conferinta de presa cu ocazia summitului UE-Rusia.

Fostul spion rus Aleksandr Litvinenko a fost probabil otravit cu o substanta cu grad inalt de radioactivitate, au anuntat vineri autoritatile sanitare britanice, citate de AFP. Nivelul de radioactivitate foarte ridicat descoperit in corpul lui Litvinenko sugereaza ca acesta a inhalat, probabil, substanta.

Experti britanici in domeniul sanatatii, care investigheaza cauzele decesului fostului agent rus au declarat, vineri, ca au descoperit cantitati mari de izotopi radioactivi de poloniu 210, substanta foarte toxica, in organismul acestuia.

"Deocamdata nu este clar cum a ajuns substanta in organismul lui Litvinenko. Politia ancheteaza acest aspect", se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei Britanice pentru Protectia Sanatatii.

Autoritatile fac eforturi sa gaseasca toate persoanele, inclusiv din rindul medicilor, care au avut contacte apropiate cu Litvinenko si care ar putea fi la randul lor, in pericol.