Noile schimbari aparute in legislatia rutiera vor umple de bani o firma de apartament din Bacau. Un ordin dat recent de Ministerul Transporturilor obliga scolile de soferi ca, pana in 2008, sa fie dotate cu simulatoare auto omologate. Masura e contestata de patronii de scoli mici, care se vad trasi pe dreapta din simplul motiv ca nu isi permit o asemenea investitie.

Cel mai ieftin simulator auto costa 12.000 de euro si este facut de unicul producator roman, firma bacauana SC REAL SIM SRL, patronata de profesorul universitar Grigore Puscasu.

Dupa ani de munca, acesta a reusit sa inscrie la OSIM un produs care n-a avut pana acum mare succes pe piata.Ca dovada, anul trecut, firma sa nu avea nici un angajat si se inregistra cu o cifra de afaceri de 9.113 RON si un profit brut de 8.344 RON.

"Au fost copiate la virgula normele maximale ale directivelor europene, fara sa se faca vreo evaluare a impactului acestora pe piata autohtona. E o prostie, in Uniunea Europeana si in Statele Unite simulatoarele auto sunt folosite optional, dupa ce s-a vazut ca nu au produs efecte in cresterea sigurantei rutiere.

Baietii destepti de la noi au speculat aceste directive ca sa umple de bani o firma in dauna sutelor de scoli de soferi care vor intra in faliment. O sa ajungem cu o singura scoala de soferi pe judet, ca pe vremea lui Ceausescu.", spune Florentin Vartaci Aconi, patronul unei scoli din Arad.

Desi avantajati de lichidarea concurentei marunte, si patronii marilor scoli de soferi sunt de parere ca noul material didactic care le e bagat pe gat e o prostie.

Integral in Gandul